Παίρνει τις πατάτες και τις χαράζει με αυτόν τον παράξενο τρόπο - Το τελικό αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο των παιδών, αλλά όλων των ανθρώπων. Μια συνταγή που έχει ξεχωρίσει και κάνει τις πατάτες σας ξεχωριστές είναι αυτή εδώ...Κάντε επίσης ζουμερές πατάτες φούρνου με κόλιανδρο!

Expand player

Οι καλύτερες ψητές πατάτες γίνονται με αυτόν τον τρόπο! Κόψτε τις πατάτες και πρόσθεστε τυρί και μπέικον... είναι ο καλύτερος συνδυασμός για γευστικές και τραγανές πατάτες.

Τι πρέπει να κάνετε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 215 βαθμούς.

Κόψτε την κορυφή της πατάτας και μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράξτε κύκλους στο εσωτερικό της.

Αναποδογυρίστε την πατάτα και χαράξτε την περιμετρικά. Προσέξτε μόνο να αφήσετε ένα μικρό κομμάτι άκοπο στην κορυφή. Αυτές οι χαρακιές πρέπει να φτάνουν μέχρι το κέντρο της πατάτας.

Ραντίστε τις πατάτες με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι.

Τοποθετήστε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 215 βαθμούς.

Μετά από 30 λεπτά, τις βγάζετε, ραντίζετε τις κορυφές με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ακόμη λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, τις τοποθετείτε ξανά στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Μετά από μια ώρα συνολικού ψησίματος, προσθέτουμε τριμμένο τυρί στις πατάτες.

Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Μόλις λιώσει, αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και ρίξτε από πάνω ξεροψημένα κομμάτια μπέικον.

Έβαλε τις πατάτες στο ταψί - Μόλις τις έβγαλε από τον φούρνο αντίκρισε το... τέλειο!

Σας έχουμε το τέλειο κολπάκι! Θα βάλετε τις πατάτες στο ταψί και μόλις τις βγάλετε από τον φούρνο θα πάθετε πλάκα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και από πανω τυρί - Αυτό που γίνεται μετά θα το τρως για μια ζωή!

Οι πατάτες στο φούρνο, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι... τηγανιτές.

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

-Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

-Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κεφτέδες με λιωμένο τυρί!

Φανταστικό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! Έτοιμο σε 10 λεπτά!