Σκιουφιχτά με καμμένο λάδι & μυζήθρα - Τα πιο μυρωδάτα μακαρόνια

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Φυσικά το να φτιάξεις σκιουφιχτά μακαρόνια έχει το μπελά του, αλλά αξίζει τον κόπο. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές με μακαρόνια δεν θα μπορούσε να μην προερχόταν από την Κρήτη που φημίζεται για τις υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές της.

Expand player

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βράσιμο μακαρονιών: Το "περιττό" υλικό που καταστρέφει το τελικό αποτέλεσμα

Υλικά

  • 500γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια
  • 130ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. μυζήθρα
  • 1lt ζωμό μοσχάρι
  • μερικά φύλλα σχοινόπρασου
  • 1σκ. σκόρδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα λίτρο ζωμό από μοσχάρι βράζουμε τα σκιουφιχτά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το μακαρόνοι αργεί λίγο περισσότερο να γίνει από το συνηθισμένο. Υπολογίστε 15′ με 20′ λεπτά

Σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι, βάζω το λάδι και την σκελίδα σκόρδο να κάψει. Μόλις το λάδι πάρει υψηλή θερμοκρασία βγάζουμε το σκόρδο γιατί δεν θέλουμε να μαυρίσει απλά να αρωματίσει.

Μόλις τα σκιουφιχτά είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό που έβρασαν.

Ρίχνουμε το καμμένο λάδι πάνω στα μακαρόνια (ΠΡΟΣΟΧΗ το λάδι πρέπει να καίει) και ταυτόχρονα την μυζήθρα και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

Αν δούμε πως το μακαρόνι μας θέλει λίγη υγρασία βάζουμε λίγες κουταλιές από το ζωμό που κρατήσαμε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η ιδανική συνταγή για μακαρόνια - Αφιερωμένο σε όσους δεν είναι λάτρεις της κόκκινης σάλτσας

«Θα σας στείλουν αδιάβαστους»: Vegan μακαρόνια μπολονέζ με φανταστικό κιμά από φακές