Συνταγή α λα ιταλικά: Κοτόπουλο Τοσκάνα για την απόλυτη απόλαυση

Δοκιμάστε τον άπαιχτο συνδιασμό και θα μας θυμηθείτε

Δοκιμάστε την απλή αυθεντική ιταλική συνταγή με κοτόπουλο για να αλλάξετε - απογειώσετε τις γεύσεις σας μέσα στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγετε από τα καθημερινά φαγητά που ετοιμάζετε συνήθως και ανακαλύπτετε καινούργιες παραλλαγές με βάση το αγαπημένο σας κρεατικό.

Expand player

Μάθετε επίσης πιο είναι το κόλπο για να πετύχετε ζουμερά μπιφτέκια

Παμε να δούμε!

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 ντομάτα, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  3. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα.
  4. Μετακινήστε το κοτόπουλο για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή.
  5. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  6. Αφαιρέστε το από το τηγάνι.
  7. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
  8. Ανακατέψτε τις ντομάτες και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  9. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  10. Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  11. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.

Το υπέροχο κοτόπουλο α λα τοσκάνα είναι πανέτοιμο να το γευτείτε!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η πίτα της Πέμπτης: Τυρόπιτα με κρεμμύδι, γραβιέρα και σχοινόπρασο

Σκέτο λουκούμι: Αυτό το κουζινικό υλικό θα δώσει στο κρέας το μαλακό και ζουμερό αποτέλεσμα που θέλετε