Κοτόπουλο μουσταρδάτο: Η τέλεια συνταγή για ένα ακαταμάχητο πιάτο και έτοιμο στο τσακ μπαμ

Απλά και παραδοσιακά μπουτάκια κοτόπουλο με λαχανικά

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε σήμερα και αγχώνεστε τι φαγητό να φτιάξετε για να το φάνε και τα παιδιά; Σας έχουμε την λύση για ένα πεντανόστιμο φαγητό αλλά και υγιεινό. Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά στον φούρνο που γίνονται σαν λουκούμι όπως τα φτιάχουν οι γιαγιάδες.

Expand player

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τοποθετεί 4 φιλέτα κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνει αλάτι...Η καλύτερη συνταγή με 3 μόνο βήματα!

Μια πανεύκολη συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά:

  • 10 μπουτάκια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Μανιτάρια
  • 15 – 20 ντοματίνια
  • 4 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους ή ό,τι έχετε
  • Χυμό και ξύσμα από δύο λεμόνια
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σκόνη

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κομμάτια, εκτός από τα ντοματίνια, τα οποία βάζουμε ολόκληρα. Τα τοποθετούμε μαζί με το κοτόπουλο στο ταψί.
  • Σε ένα σέικερ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
  • Προσθέτουμε λίγο νεράκι, για να βράσουν οι πατάτες μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο το φαγητό για περίπου 1,40 ώρα.
  • Ο χρόνος εξαρτάται από τον κάθε φούρνο.
  • Στα τελευταία περίπου 20 λεπτά, ανοίγουμε για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Το πιο ζουμερό κοτόπουλο που φάγατε ποτέ: 3+1 απλά βήματα για να πετύχετε υπέροχα μαγειρεμένο στήθος

Μεθυσμένο κοτόπουλο: Η απόλυτη συνταγή για ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με πλούσιο άρωμα