Γέμισε τα βραστά αυγά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια και έφτιαξε έναν πεντανόστιμο μεζέ!

Θα πάθετε την πλάκα σας!

Έχετε στο ψυγείο αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Expand player

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βραστά αυγά: Καθαρίστε τα με 1 κίνηση με ένα κόλπο που δεν σας πάει το μυαλό

Υλικά

  • 4 αυγά βρασμένα
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 150γρ. απάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 30γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αυγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.

Βήμα 4

Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.

Βήμα 5

Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αυγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξύδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η πιο αποτελεσματική σπιτική συνταγή που υπόσχεται να εξολοθρεύσει όλα τα κουνούπια και τις κατσαρίδες στο λεπτό!

Εμαγιέ μάτια κουζίνας: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να τα καθαρίσετε με φυσικό τρόπο