Το γλυκό της ευκολίας: Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού

Πεντανόστιμο!

Το γλυκό της ευκολίας με φράουλες που μαρινάρονται σε λικέρ πορτοκάλι και κονιάκ, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρονται με μια μπάλα παγωτό.

Expand player

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τρίχρωμες γρανίτες - Μία «διαφορετική» επιλογή για το καλοκαίρι

Υλικά

  • ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπολ αναμιγνύετε τις φράουλες με το λικέρ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και μοιράζετε σε ίση ποσότητα από τις φράουλες σε κάθε ένα. Τα σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις φράουλες για 5-10 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτού βανίλια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Vegan γλυκό ψυγείου με γάλα αμυγδάλου και νηστήσιμα μπισκότα