Έτσι θα φτιάξεις αυθεντικά ιταλικά μακαρόνια - Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους

Είναι πεντανόστιμα!

Η καταγωγή των ζυμαρικών περιβάλλεται από πολλούς μύθους, καθώς χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ανάμεσα στις χώρες που διεκδικούν την πατρότητα είναι και η Ιταλία, η οποία μάλιστα φημίζεται τόσο για τα μακαρόνια της όσο και για τα ζυμαρικά της.

Expand player

Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις την viral τυρόπιτα των 10' στην τοστιέρα που θα σας ξετρελάνει.

Μάλιστα, οι Ιταλοί, φτιάχνουν τα μακαρόνια με έναν διαφορετικό τρόπο, από αυτόν που τα φτιάχνουν οι Έλληνες. Ποια είναι λοιπόν, τα μυστικά των Ιταλών;

Τα μυστικά των Ιταλών που θα κάνουν τα μακαρόνια σας πεντανόστιμα

  • Οι Ιταλοί δεν ξεπλένουν ποτέ τα μακαρόνια κάτω από το νερό της βρύσης και δεν σερβίρουν από πάνω τη σάλτσα στο πιάτο όπως το συνηθίζει η μαμά μας.
  • Για να μιλήσει άπταιστα ιταλικά η καθημερινή μας μακαρονάδα, ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα και παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια.
  • 2-3 λεπτά πριν βράσουν όπως ακριβώς τα θέλουμε, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δεν τα στραγγίζετε.
  • Με πολύ γρήγορες κινήσεις, στο φαρδύ τηγάνι που έχετε κάνει τη σάλτσα, βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ζυμαρικών με τρυπητή κουτάλα σε δυνατή φωτιά.
  • Το λίγο νεράκι που θα παρασύρει η κουτάλα θα «δέσει» ιδανικά τη μακαρονάδα.
  • Έτσι ελέγχετε την ιδανική ισορροπία ζυμαρικών και σάλτσας που πρέπει να είναι μισή μισή.
  • Σε αυτήν τη φάση προσθέτετε λίγο τυρί και το φρέσκο μυρωδικό σας (βασιλικό ή μαϊντανό) και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε μέχρι να σωθεί τελείως το ζουμάκι, όχι πάνω από 1 λεπτό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συμβαίνει συχνά: Περίσσεψε ο κιμάς από τα μακαρόνια; 4 συνταγές σου δείχνουν γιατί να μην τον πετάξεις!

Πίτσα στην τοστιέρα: Η πιο γρήγορη και τραγανή πίτσα που φάγατε ποτέ