Νηστίσιμες τηγανόπιτες με 3 υλικά έτοιμες σε 1'

Στο πι και φι!

Νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μόνο με τρία υλικά για να ετοιμάσετε το απόλυτο σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, Δείτε επίσης τα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.

Expand player

Υλικά

Τεμάχια: 10-12

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά 150 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 - 12 μικρές μπάλες (στο μέγεθος καρυδιού). Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε στρογγυλό λεπτό φύλλο, πάχους 1 - 2 χλστ. και διαμέτρου περίπου 16 - 18 εκ.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.

Πηγή: gastronomos.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με νηστίσιμο κιμά - Και δεν είναι σόγιας!

Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς - Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ