Πεντανόστιμα πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια - Έτοιμα σε 15'

Θα τα λατρέψετε!

Εάν βρίσκεσαι σε νηστεία και θέλεις να φτιάξεις νόστιμα κουλουράκια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή για να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα. Ανακάλυψε πως θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα νηστήσιμα πασχαλινά κουλουράκια μέσα σε 15'.

Expand player

Με την ευκαιρία δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μηλόπιτα νηστίσιμη με χαλβά.

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 1/4 κτγ κακουλέ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Εκτέλεση

  • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
  • Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
  • Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
  • Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
  • Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
  • Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

Δείτε το βίντεο με την συνταγή

Πηγή: live-kitchen.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με νηστίσιμο κιμά - Και δεν είναι σόγιας!

Νηστίσιμα κεφτεδάκια με λαχανικά - Είναι πεντανόστιμα