Γεμιστά τηγανόψωμα με τυρί

Έτοιμα στο τσακ μπαμ!

Φτιάξτε τηγανόψωμα με τυρί και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε τηγανόψωμα, δείτε εδώ μια συνταγή για πατατόπιτα.

Expand player

Υλικά (8 μερίδες)

  • 300 γρ χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Υλικά για γέμιση
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ τυρί τσένταρ
  • 100 γρ τυρί ρεγκατο ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια ωραία και μαλακή ζύμη, λαδώνουμε και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα.
  • Έπειτα από 1 ώρα την κόβουμε σε 8 μικρά κομμάτια και αφήνουμε πάλι για 15'-20'.
  • Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά και το γιαούρτι.
  • Ανοίγουμε τις μπαλίτσες μας με το πλάστη και γεμίζουμε με 1 κ.σ. γεμάτη με την γέμιση, κλείνουμε και δουλεύουμε πάλι με το πλάστη.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι έως ότου ροδοκοκκινίσουν.

Πηγή: cookpad.com

Τηγανόψωμα με τέσσερα υλικά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
  • Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη λαδώνω καλά κι από πάνω, τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.
  • Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο και ελιές.
  • Κλείνω σε πουγκάκι, τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.

Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε αρκετό λάδι!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί

Τυρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και λιαστές ντομάτες