Τυλιχτή φέτα σε φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού

Η συνταγή που θα "τρελάνει" τους καλεσμένους σας!

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε τυλιχτή φέτα με φύλλο κρούστας και σάλτσα μελιού. Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες. Ωστόσο, αν δε θέλετε φέτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας.

Expand player

Υλικά:

  • 4 κομμάτια τυρί φέτα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ σουσάμι
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • 8 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση:

  • Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.
  • Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι και το ξύδι τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
  • Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
  • Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι (εγώ βάζω πιο πολύ σάλτσα μελιού γιατί μου αρέσει και κανελίτσα επειδή του πάει…του δίνει ωραία γεύση & άρωμα).

Πηγή: daddy-cool.gr

Φέτα: Πώς θα τη διατηρήσεις στο ψυγείο για μήνες

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γαστρονομία και το τραπέζι της οικογένειας, το εθνικό παραδοσιακό προϊόν που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της διατροφής μας. Πέρα από αυτό όμως, γεμίζει τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς πρόκειται για πηγή βιταμινών Α και Κ, φολικού οξέως, σιδήρου, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεϊνών και όχι μόνο.

Η φέτα κάνει καλό στην υγεία των οστών και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στα προβιοτικά που περιέχει.

Για να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες και να μπορείτε να την απολαμβάνετε άφοβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένας τρόπος να τη συντηρήσετε στο ψυγείο και παράλληλα να της δώσετε υπέροχο άρωμα. Επίσης, δείτε πως να φτιάξετε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα

Τι θα χρειαστείτε: Ένα καθαρό βάζο, ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, πιπέρι, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο.

Κόψτε τη φέτα σε κύβους και βάλτε την στο καθαρό βάζο. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σας κι έπειτα, γεμίστε το βάζο με ελαιόλαδο. Κλείστε καλά το καπάκι του και αφήστε το στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φέτα την ίδια κιόλας ημέρα και διατηρήστε την στη συντήρηση για μερικούς μήνες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Στριφτή τυρόπιτα με φέτα φανταστική

Λαχταριστά κεφτεδάκια με φέτα και γιαούρτι