Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί, χωρίς βρώμη

Υπέροχα!

Το Athensmagazine.gr σας καλησπερίζει με μια απλή συνταγή για συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη!

Expand player

Διαβάστε με την ευκαιρία:

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)

Τρίβουμε και την ντομάτα

Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)

Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μόλις δείτε πως κάνουν τα μπιφτέκια στην Ιαπωνία, θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Τα ιδανικά μπιφτέκια για τη δίαιτά σας: Το μυστικό είναι στο ψήσιμο