Φανταστικοί μελιτζανοκεφτέδες φούρνου!

Θα ξετρελαθείτε από αυτήν την συνταγή!

Το Athesnmagazine.gr σας βρίσκει τις καλύτερες συνταγές! Η μελιτζάνα που είναι το πιο νόστιμο λαχανικό του καλοκαιριού μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη βάση για κεφτέδες! Θα μπορούσατε να κάνετε και μελιτζάνες παπουτσάκια!

Expand player

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
κρεμμύδι

λάδι

σκόρδο

κεφαλοτύρι

μελιτζάνα

πατάτα

αυγό

μαϊντανός

ρίγανη

γιάουρτι

ψωμί ψίχα

λάχανο

κάστανα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις πλύνουμε ,τις καθαρίσουμε και τις τεμαχίσουμε ώσπου να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν .
Τις πιέζουμε με τα χέρια [στίψιμο] να φύγουν όλα τα υγρά και τις βάζουμε σε μπόλ .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί.Το προσθέτουμε στις μελιτζάνες μαζί με το λαδάκι του .
Προσθέτουμε και το τυρί το τριμμένο,ελάχιστο αλάτι,τον τριμμένο κύβο ,πιπεράκι .τα 2 αβγά και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας φρυγανιά τριμμένη τόση ποσότητα ώστε να πλάθετε κεφτές.
Πλάθουμε σε κεφτέδες αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ..
Τούς γυρνάμε αφού έχουν ψηθεί από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιατέλα.
αν θέλουμε δεν αλευρώνουμε ,αλλα γίνονται πιο ωραίοι με το αλεύρι που δοκίμασα και τις 2 μεθόδους .

Τραγανές τηγανητές μελιτζάνες!

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους για υπέροχες τραγανές, τηγανιτές μελιτζάνες. Εύκολο, νόστιμο ορεκτικό ή μεζές ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

Για τη μελιτζάνα:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, αποφλοιωμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
Για το κουρκούτι:
220 ml ανθρακούχο νερό [σόδα]
1 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σας έχουμε και μια ιδιαίτερη συνταγή! Καρβελάκι γεμιστό με μελιτζάνες! Ιδιαίτερο και γευστικό πιάτο!

Εκτέλεση συνταγής

Για τη μελιτζάνα: Πλένετε, ξεφλουδίζετε [προαιρετικά] τη μελιτζάνα και τη κόβετε σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζετε τις φέτες με αλάτι και από τις δύο πλευρές και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ περίπου, να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν. Μετά τις ξεπλένετε με πολλά νερά και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Για το χυλό: Ρίχνετε τη σόδα και το αλάτι σε πλατύ μπολ. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς σφιχτό χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να αναμειχθεί πλήρως.
Για το τηγάνισμα: Βάζετε ελαιόλαδο σε φριτέζα ή τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βουτάτε κάθε φέτα μελιτζάνας στο χυλό και τη βάζετε, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, στο ζεστό λάδι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες.
Τηγανίζετε για 5-6 λ. μέχρι να ροδίσουν και φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν το περίσσιο ελαιόλαδο. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές και τραγανές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μελιτζάνες στον φούρνο με γιαούρτι και τυριά!

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί!

Μελιτζάνες με στρώσεις ντομάτας και τυριών στο φούρνο!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr