Πρέπει να την δοκιμάσετε! - Ζεστή πατατοσαλάτα με φασολάκια και μπέικον!

Το τέλειο συνοδευτικό!

Μια πολύ νόστιμη πατατοσαλάτα, που γίνεται και τέλειο συνοδευτικό για ψητό ψάρι όπως τόνο.

Expand player

Τη συνοδεύετε με μπίρα και αν αφαιρέσετε το μπέικον γίνεται αμέσως vegetarian.

Υλικά

700γρ. πατάτες μικρές
300γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
100γρ. μπέικον σε λωρίδες

Για τη βινεγκρέτ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: 17χρονος νεκρός από το αγωνιστικό αυτοκίνητο συγχωριανού του!

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: To Twitter «γλεντάει» την αποχώρηση της Ροδάνθης: «Τελικά όντως γάτα ήταν η Ροδάνθη, ζωές είχε!.

Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr