Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με κιμά και τριμμένη μυζήθρα!

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο!

Ήρθε το μεσημέρι και λες τι να μαγειρέψω , μα φυσικά τι άλλο από ένα γρήγορο ριγκατό με κιμά και τριμμένη μυζήθρα;

Expand player

Αν είστε μακαρονάδες πρέπει να το τιμήσετε οπωσδήποτε!

Για τα ριγκατόνι με κιμά θα χρειαστείτε:

1 πρέζα ‏κανέλα
1 πρέζα ‏μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ‏πελτές ντομάτας
2 φλιτζάνια τσαγιού ‏νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού ‏ριγκατόνι ζυμαρικό
1/2 φλ. ‏ξερή τριμμένη μυζήθρα
‏αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ‏ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ‏κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα ‏σκόρδo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής ετοιμάζεται να γίνει μπαμπάς! Ο λόγος για τον...

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.

Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η διχόνοια και ο καβγάς στους Μαχητές, η άκυρη νίκη της Δαλάκα και η αποχώρηση! (video)

Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την τριμμένη μυζήθρα. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα.