Λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα τυριών!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στα Κεφτεδάκια μέσα σε σάλτσα τυριών! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Expand player

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινές - σοκ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τους Τούρκους!

Υλικά:

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ξύδι
1 αυγό
1 πρέζα μπαχάρι
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα και λάδι για το τηγάνι

για την σάλτσα:
2 φλ γάλα
2 Κύβοι Βοδινού της Knorr
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 φλ τσένταρ
2 φλ γραβιέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τέλος της Ελένης Μενεγάκη! Η μεγάλη αλλαγή στην ζωή της!

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα πράσα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τα πράσα. Προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το ξύδι, το μπαχάρι, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα και τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνει η σος βελούδινη.