Κάντε τη διαφορά στο τραπέζι: Ο μοναδικός τρόπος να ξεχωρίσετε αν το ελαιόλαδο είναι αυθεντικό ή νοθευμένο

Τώρα ξέρετε!

Το γνωρίζατε ότι μπορεί να πετύχετε εύκολα νοθευμένο ελαιόλαδο; Για να μην πέσετε θύμα, δείτε τον τρόπο για να το ξεχωρίσετε.

Expand player

Πρόκειται για τη μείξη δύο ελαίων. Δηλαδή, του παρθένου ελαιόλαδου και του ηλιελαίου. Όμως, υπάρχουν και χειρότερες μείξεις όπως είναι αυτή με σογιέλαιο και ηλιέλαιο, σε συνδυασμό με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη. Εδώ θα δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα φυτικά έλαια, και ποια πρέπει να αποφεύγετε για το καλό της υγείας σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Πρόκειται για την ποιότητα και την επεξεργασία του λαδιού. Διαθέτει τέσσερις βαθμίδες. Η τελευταία χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιία, ενώ η πρώτη είναι η καλύτερη. Έχει καλύτερη γεύση και άρωμα, διατηρώντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Τα οφέλη του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου για την υγεία

  • Βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής.
  • Συστατικό θεραπειών
  • Κάνει καλό στην καρδιά και το σώμα.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
  • Χρήσιμο για τα οστά.
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους.
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Ανακουφίζει από άγχος.
  • Περιέχει βιταμίνες Ε και Κ, που κάνουν καλό στο δέρμα.

Νοθευμένο ελαιόλαδο: Τι να κάνετε για να σιγουρευτείτε πως το λάδι σας δεν είναι νοθευμένο

  • Βάλτε το στο ψυγείο. Αν το ελαιόλαδο διατηρηθεί υγρό, τότε σίγουρα δεν είναι έξτρα παρθένο.
  • Ανάψτε μια λάμπα λαδιού. Αν το λάδι βγάζει καπνό και διαρκεί το καντήλι αναμμένο για λίγο χρόνο, τότε δεν είναι έξτρα παρθένο.
  • Αγοράστε το απευθείας από τον παραγωγό
  • Μην αγοράζεται λάδι σε διάφανες φιάλες
  • Αγοράστε λάδι φετινής εσοδείας
  • Ψάξτε για το σήμα της πιστοποίησης

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ρίχνει το ελαιόλαδο μέσα σε αλουμινόχαρτο μετά το τηγάνισμα - Ο λόγος είναι...πανέξυπνος

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρώμε ελαιόλαδο Τετάρτη και Παρασκευή