Κι όμως την πιο... "εξωτική" ταβέρνα της Αθήνας την ανακαλύψαμε στην Αγία Βαρβάρα!

Από την Τίτη Βελοπούλου
(tvelopoulou@dousiscom.gr)

Expand player



Κρυμμένη εδώ και 17 χρόνια κυριολεκτικά σε μια ήσυχη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας, η ταβέρνα ‪Φοίνικες‬, φαίνονται εκ πρώτης όψεως μια τυπική παραδοσιακή ταβέρνα που φημίζεται για τα κρεατικά, τα παϊδάκια, αλλά και τις λιχουδιές στη σούβλα! Αυτό όμως που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι στον κατάλογο εκτός από τα κλασικά πιάτα (κοντοσούβλι, κοκορέτσι, ψαρονέφρι, μπριζόλες) οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα σε..."κυνήγι"!

Κι δεν εννοούμε ορτύκι, πέρδικα (που υπάρχουν και φυσικά τα επιλέγουν οι μερακλήδες), αλλά και βίσονα, στρουθοκάμηλο, κροκόδειλο, καγκουρό, ζέβρα... Ναι, καλά ακούσατε! Ο ιδιοκτήτης Κωστας Σαριανογλου, "ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό" και έτσι κατάφερε να προσελκύει κόσμο από όλες τις περιοχές της Αθήνας που αναζητούσαν διαφορετικές εμπειρίες.

Όσο για τη διατροφή με τα... "εξωτικά" φαγητά, μπορεί να προκαλεί αρχικά μια αποστροφή (καθαρά εγκεφαλικά, λόγω κουλτούρας), αλλά εκτός ότι αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών πλούσιων σε βιταμίνες, σίγουρα θα σας ανταμείψει και γευστικά.

Για όσους από εσάς δεν τολμάτε εύκολα τις νέες γεύσεις, ένα έχω να σας πω ότι το κρέας Βίσονα θυμίζει συκώτι, του κροκόδειλου (που έχω δοκιμάσει) κάτι ανάμεσα σε κοτόπουλο και ψάρι, ενώ το φιλέτο ζέβρας, μοιάζει με ψαρονέφρι. Όσο για τη στρουθοκάμηλο, από τα πιο... συνηθισμένα και πιο υγιεινά κρέατα, σας διαβεβαιώνω ότι συναγωνίζεται σε γεύση το μοσχαρίσιο γάλακτος!

Όλα καταφτάνουν στο τραπέζι σας φιλεταρισμένα (από εξαιρετικά εκτροφεία) και ψήνονται με μαεστρία στη σχάρα! Οι λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων αξίζει να δοκιμάσετε έναν μεζέ (μόλις τελειώσει και η Σαρακοστή μέχρι τότε υπάρχουν και νηστίσιμες επιλογές)

Τip: Στα δυνατά του σημεία τα lives με το κέφι να προσφέρεται άφθονο, αλλά και η ολάνθιστη αυλή του!

Info

Από €15. Τρ. - Κυρ. 18:00-01:00 (η κουζίνα).

Βύρωνος 10 & ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, Αγία Βαρβάρα, T. 210 5611103, 6972 200618, www.oifoinikes.gr

Facebook: Ταβέρνα οι Φοίνικες


Φ
ωτογρα

Φωτογραφίες Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου