ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 88-82: Αποχώρησαν ηττημένοι οι Πειραιώτες

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν καταπληκτικός, όμως ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύθηκε την απουσία των τριών πενταδάτων της ΤΣΣΚΑ και έφυγε από τη Μόσχα ηττημένος με 88-82 για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Expand player

Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε χωρίς τον βασικό της σούτινγκ γκαρντ (Μάριους Γκριγκόνις), χωρίς τον βασικό της πάουερ φόργουορντ (Τόκο Σενγκέλια) και χωρίς τον βασικό της σέντερ (Νίκολα Μιλουτίνοβ), ο Ολυμπιακός πίστεψε ότι μπορούσε να την κερδίσει, έκανε καταπληκτική πρώτη περίοδο, στο τέλος όμως αποχώρησε ηττημένος από τη Μόσχα (88-82) σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Πειραιώτες έκαναν πολύ άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο, πάτησαν το γκάζι στο τρίτο και με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ μείωσαν στους τρεις (66-63) στο ξεκίνημα του τέταρτου, εκεί όμως δέχθηκαν ένα επί μέρους 12-3 που τους έκοψε οριστικά τα πόδια. Ο ομογενής γκαρντ έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και έκανε ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους, από εκεί και πέρα όμως ουδείς βρέθηκε σε υποφερτή κατάσταση. Ο Γουίλ Κλάιμπερν ήταν η αρχή και το τέλος για την ΤΣΣΚΑ, ο παίκτης που διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα, με τους Λούντμπεργκ - Μπολόμποι να τον ακολουθούν σε μια συνολικά πολύ καλή βραδιά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο mvp

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον σούπερσταρ Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός έβαλε 29 πόντους (6/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 8/8 βολές), γέμισε τη στατιστική του με 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ σε 32 λεπτά, διαλύοντας σχεδόν κάθε αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού την βραδιά που η ομάδα του τον είχε περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Ο αδύναμος κρίκος

Αρκετοί υστέρησαν απόψε, σίγουρα όμως ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν εκείνος που πήρε πολύ χρόνο και απογοήτευσε. Ο Αμερικανός είχε μόλις 5 πόντους (2/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), ένα ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα λάθος σε 17:28. Μόλις 12:35 έπαιξε ο Κώστας Σλούκας, που μπήκε στη δεύτερη περίοδο, την έπαιξε όλη και γύρισε για τα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Euroleague: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 74-68: Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια επική νίκη!

Euroleague: Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τη Ζαλγκίρις