Champions League: Διέλυσε την Λιόν και πέρασε στην 8αδα η Μπαρτσελόνα!

Περίπατος για τους Καταλανούς!

Πολύ λίγη για τα… δόντιά της. Η Μπαρτσελόνα σάρωσε με 5-1 τη Λιόν, που έκανε το… λάθος να την ξυπνήσει, με τον Μέσι να είναι σε άγρια κατάσταση και σφράγισε εισιτήριο για τους «8» του Champions League!

Expand player

Στο πρώτο μέρος ο Σουάρες κουβάλησε κατά βάση τους «μπλαουγκράνα», φτιάχνοντας το πρώτο τέρμα με το πέναλτι που κέρδισε και το οποίο έκανε γκολ ο Μέσι (18’) αλά Πανένκα, ενώ έδωσε στο πιάτο το δεύτερο στον Κουτίνιο (31’).

Οι Γάλλοι, οι οποίοι από το 34’ αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακα (και κορυφαίο του πρώτου ματς), Άντονι Λόπες, άγχωσαν τους γηπεδούχους για περίπου 20 λεπτά. Ο Τουσάρ μείωσε στο 58’ προκαλώντας νευρικότητα στην Μπαρτσελόνα, που πήρε και πάλι μπρος με τον ηγέτη της. Στο 78’ με το… δεξί έδιωξε το βάρος από τις πλάτες των συμπαικτών του και λίγο μετά έδωσε δύο γκολ σε Ντεμπελέ (81’) και Πικέ.

Το ματς
Με τη γνωστή… φούρια των εντός έδρας αναμετρήσεων, αλλά και με τη φόρα των πρώτων λεπτών του πρώτου αγώνα (παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε αν και είχε πολλές ευκαιρίες), μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Μπαρτσελόνα, έχοντας ως στόχο να εμφανιστεί… εύστοχη αυτήν τη φορά. Σίγουρα ήταν πιο υποψιασμένη και πιο συγκεντρωμένη αυτήν τη φορά και λιγότερο φλύαρη. Οι Καταλανοί είχαν μεν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που έπαιξε εν τέλει με τρεις στόπερ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς. Άλλωστε, δεν είναι στη φιλοσοφία της.

Κάνοντας… τριγωνάκια στο χορτάρι από την αρχή, ο Μέσι κι η παρέα του, βρήκαν την πρώτη καλή στιγμή στο 4’, όταν μετά από επιμονή η μπάλα έφτασε στον Μέσι στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αργεντινός είδε τον Λόπες να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ του φαλτσαριστό του σουτ. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο ανέβαζε στροφές η ομάδα του Βαλβέρδε, έχοντας το μυαλό της και πίσω, διότι η Λιόν προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα ποντάροντας και στην ταχύτητα και την ποιότητα των Ντεπάι-Φεκίρ-Ντεμπελέ. Όπως έκανε στο 10’ με τον Ντομπελέ.

Σε μια από τις γνωστές συνεργασίες των Μέσι-Σουάρες, που τις καταλαβαίνεις ότι θα γίνουν, αλλά δεν προλαβαίνεις να τις κόψεις, ο Ουρουγουανός είδε τον Ντεναιέρ να τον ανατρέπει. Ο Μέσι με εκτέλεση (που δεν μας έχει συνηθίσει) αλά Πανένκα έδειξε (17’) τον δρόμο προς τη νίκη-πρόκριση. Το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό στη συνέχεια, έγινε πιο ανοιχτό και οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και λίγο έλειψε να απαντήσουν σχεδόν άμεσα.

Με τη… συνταγή που αναφέραμε πιο πάνω, θέλοντας να «χτυπήσει» με την τριάδα-φωτιά, βρήκε ευκαιρία στο 20’, αλλά ίσως επειδή το σκέφτηκε παραπάνω είτε επειδή δεν έδειξε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο Ντεμπελέ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αν και είχε φάτσα την εστία όντας λίγο πίσω από το πέναλτι και με παρέμβαση του Λενγκλε πήρε μόνο κόρνερ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απειλή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος και η τελευταία, πιθανόν να επηρεάστηκε και να «έπεσε» ψυχολογικά από τον τραυματισμό του βασικού της τερματοφύλακα και κορυφαίου στο πρώτο ματς, Λόπες, που βγήκε στο 34’ λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση με τον Κουτίνιο.

Μπορεί να μην σκοράρει τόσο συχνά πλέον στο Champions League, αλλά ο Σουάρες έφτιαξε και το δεύτερο γκολ της Μπάρτσα, φέρνοντας… βόλτα την αντίπαλη άμυνα προτού κάνει παράλληλο γύρισμα για τον Κουτίνιο που… φύσηξε την μπάλα για να καταλήξει στα δίχτυα (31’). Πάντως, ο Γκοργκλέν μπήκε ζεστός και «έβγαλε» το πλασέ του Μέσι (40’). Με επιθετικές διαθέσεις και απελευθερωμένη με την προίκα του 2-0, ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα, αγγίζοντας τρίτο τέρμα στο 48’, με τον Αρτούρ να μην παρατάει τη φάση βγαίνοντας στην κόντρα και να δίνει στον Μέσι που τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Μαρσάλ του τη χάλασε, διώχνοντας την σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Πηγή: sport-fm.gr