500 δραχμές: Συγκλονίζει το κρυφό σύμβολο που υπήρχε στο χαρτονόμισμα με τον Καποδίστρια!

Ποιος ο λόγος;

Δραχμές: Είχατε παρατηρήσει ποτέ το κρυφό σύμβολο που έκρυβε το χαρτονόμισμα με τον Καποδίστρια; Θα ανατριχιάσετε με αυτό που ανακαλύπτουμε πολλά χρόνια μετά.

Στο χαρτονόμισμα των 500 δραχμών με τον Καποδίστρια, στην άνω δεξιά γωνία σχηματίζεται ένα εξάκτινο αστέρι ενώ κάτω δεξιά υπήρχε ένα κτίριο χωρίς να αναγράφεται η ταυτότητά του. «Πρόκειται για το θέατρο της Κέρκυρας που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αποτέλεσε το πρώτο σημείο συνάντησης της στοάς "Ανατολή", της πρώτης μασονικής στοάς της Ελλάδας».

Εντύπωση προκαλούσε και το κεντρικό σημείο του χαρτονομίσματος, όπου υπήρχε μια μασονική χειραψία δύο χεριών που περιβάλλονται από έναν ουροβόρο όφι (χαρακτηριστικό μασονικό σύμβολο) και όλα αυτά πάνω από ένα βιβλίο όπου πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη «Σολομωνική». Μιας και αναφερθήκαμε στις δραχμές, δείτε εδώ τι είχε συμβεί σε ΑΤΜ της Ισπανίας.

Δείτε το:

Δραχμές - Τι θα γινόταν αν επιστρέφαμε

Μια περίεργη μελέτη για τις δραχμές έχει συγκλονίσει και αφορά την υποτίμησή της, σε περίπτωση που διαλυθεί η Ευρωζώνη. Ποιες οι συνέπειες για τα εθνικά νομίσματα;

Η μελέτη για τις δραχμές

Σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ, αν διαλυόταν σήμερα η Ευρωζώνη και υπήρχε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. Μάλιστα σήμερα οι δραχμές έχουν αποκτήσει τεράστια αξία και μπορούν να πουληθούν σε υψηλές τιμές.

Σύμφωνα με την μελέτη, το νέο ισπανικό νόμισμα θα υποτιμάτο 7,5% σε σχέση με το ευρώ, ενώ το νέο γερμανικό μάρκο θα ανατιμάτο κατά 15% και το νέο γαλλικό νόμισμα θα έχανε το 5% της αξίας του.

Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν γίνει με βάση τις βασικές μακροοικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο στην πράξη η ανατίμηση του μάρκου και οι υποτιμήσεις των νομισμάτων της Περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έλληνες προσοχή: Θησαυρό σε... δραχμές κρατάτε στα συρτάρια σας και δεν το ξέρετε

Τέρμα τα ψέματα: Αυτές είναι οι δραχμές που μπορείτε να πουλήσετε μέχρι και 5.000€