Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ!

Σας αφορά!

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η φορολοταρία για τις συναλλαγές που έγιναν τον Ιούλιο με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Απίστευτη αποκάλυψη για την φορολοταρία! Λεφτά με το τσουβάλι

Expand player

Οι 1.000 τυχεροί της κλήρωσης κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος. Τα χρήματα από τα έπαθλα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα. Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Τα αποτελέσματα της φορολοταρίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Για να δείτε αν έχετε κερδίσει θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα aade.gr. Μετά την είσοδο σ' αυτήν, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS, να μπείτε στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.

Κτηματολόγιο: Nέα παράταση για δύο περιοχές!

Νέα παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, δίνεται με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Οικονόμου, στην υποβολή των δηλώσεων (του άρθρου 2 του ν. 2308/1995) του Εθνικού Κτηματολογίου, για τους κατοίκους της ημεδαπής, σε περιοχές των Περιφερειακών ΕνοτήτωνΒοιωτίας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κτηματολόγιο: Νέα παράταση για την Μεσσηνία!

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους: Αλιάρτου, Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, Θηβαίων, Λειβαδέων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ (ΚΟΥΚΟΥΡΩΝ), ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΚΟΝΤΙΟΥ, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΔΑΥΛΕΙΑΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ, ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ, ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΑΡΟΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ, ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ, ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ), Ορχομενού (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ), Τανάγρας (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΡΜΑΤΟΣ, ΑΣΩΠΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΝΑΓΡΑΣ).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους: Δελφών (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ, ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ, ΒΑΡΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ, ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ, ΓΡΑΒΙΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ, ΔΕΣΦΙΝΗΣ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΑΙΩΝΟΣ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ, ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ, ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΛΙΛΑΙΑΣ, ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ, ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ, ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΗΣ (ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΗΣ), ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ, ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΥΡΑΣ, ΣΚΛΗΘΡΟΥ, ΣΤΡΟΜΗΣ, ΤΡΙΤΑΙΑΣ.

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν έως και 7.338€;

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά από τη μείωση των παράνομων-όπως απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο- περικοπών των συντάξεων τους. Επίδομα ανάσα 1.000 ευρώ για εκατομμύρια Έλληνες!

Οι συνταξιούχοι Δημοσίου δικαιούνται να λάβουν τα περισσότερα μέχρι και 7.338 ευρώ και τα λιγότερα δικαιούνται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ με ποσά ως 3.300 ευρώ.

Σε πόσες δόσεις θα δοθούν

Τα ποσά που έχουν «κλειδώσει» οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, των ΔΕΚΟ-τραπεζών και του ΟΑΕΕ με βάση ένα άθροισμα συντάξεων από 1.150 ευρώ ως 1.800 ευρώ είναι:

-Αναδρομικά ως 7.338 ευρώ για συνταξιούχους Δημοσίου

-Αναδρομικά ως 6.770 ευρώ για συνταξιούχους των ΔΕΚΟ-τραπεζών

-Αναδρομικά ως 6.402 ευρώ για συνταξιούχους ΙΚΑ

-Αναδρομικά ως 3.850 ευρώ για συνταξιούχους του ΝΑΤ, ενώ αν υπολογιστούν και οι επιστροφές μετά τη μείωση 7% που κρίθηκε αντισυνταγματική με απόφαση Εφετείου αλλά όχι από το ΣτΕ, τότε το σύνολο αναδρομικών μπορεί να ανέλθει ως 7.564 ευρώ.

-Αναδρομικά ως 3.300 ευρώ για συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Οι επιστροφές Θα είναι για ένα 10μηνο υπό την προϋπόθεση ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τέλη Αυγούστου, ή Σεπτέμβριο, θα κρίνει (όπως λένε οι πληροφορίες) συνταγματικό του επανυπολογσμό των συντάξεων με τα νόμο Κατρούγκαλου που τέθηκε σε ισχύ από τον Μάιο του 2016.

Σε αυτή την περίπτωση μένει ως διάστημα αποκατάστασης των συνταξιούχων από τις παράνομες μειώσεις το 10μηνο Ιουλίου 2015-Απριλίου 2016 γιατί η πρώτα απόφαση του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093, όπως και την κατάργηση των Δώρων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Οι 5 κατηγορίες ασφαλισμένων που «κλειδώνουν» συντάξεις από τα 56,5 έως τα 62!

Ανάσα: Επίδομα "μαμούθ" 2.800 ευρώ!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr