Φώφη Γεννηματά: Λουλούδια στο έδρανο που καθόταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Βαριά θλίψη και πένθος στον πολιτικό κόσμο -και όχι μόνο- σκόρπισε η είδηση του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου γενναία και γεμάτη αξιοπρέπεια μάχη την οποία έδινε με τον καρκίνο.

Expand player

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της κυρίας Γεννηματά στο έδρανο που καθόταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ οι βουλευτές εναπόθεσαν ανθοδέσμες και λουλούδια.

Ο πρόεδρος τη Βουλής Κώστας Τασούλας αφού άφησε λίγα λουλούδια στα έδρανα πριν ανακοινώσει την αναστολή όλων των εργασιών της Βουλής για την τρέχουσα εβδομάδα. Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Φώφη Γεννηματά: Έτσι την αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος

Πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής έσπευσε να αποχαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά, η οποία «έσβησε» λίγο πριν κλείσει τα 57 της χρόνια.

Τέσσερις από τους έξι υποψηφίους προέδρους του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασαν με τα πιο θερμά λόγια λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά τη θλίψη τους.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε πως «η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας»

Την οδύνη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωσή του.

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!», έγραψε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική σταδιοδρομία, η μάχη με τον καρκίνο και το τέλος

Αυτή είναι η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά: Ο γάμος στα 22 και τα 3 παιδιά της! Ποιος είναι ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης