Ψυχρή "απειλή" από τα Μερομήνια - "Ο Φλεβάρης του 2023 θα έχει..."

Τι μας περιμένει τις επόμενες ημέρες;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων. Με την ευκαιρία, δείτε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Expand player

Μερομήνια 2023 -Ο καιρός για το νέο έτος

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Μερομήνια 2023: Γενάρης και Φλεβάρης

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο Φεβρουάριος 2023 σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Μερομήνια Μάρτιος 2023

Από 1 έως 14 ο καιρός ήπιος, αλλά σε Εύβοια και Αθήνα βροχές και αέρας. Από 14 έως 22 ήπιος καιρός, ενώ από 23 έως 31 ο καιρός θα δώσει λίγες βροχές. Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Μερομήνια Απρίλιος 2023

Από 1 έως 3 Απριλίου θα έχουμε κακοκαιρία. Από 4 έως 10 Απριλίου θα υπάρχει ήπιος καιρός, αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα. Το υπόλοιπο του μήνα θα έχει καλοσύνη.

"Χαστούκι" από τον Γιάννη Καλλιάνο: "Προς τις βραδυνές ώρες..." - "Κόκκινη" προειδοποίηση από τον μετεωρολόγο

Πλήρη μετετροπή του καιρικού τοπίου θα δούμε από σήμερα σε ολόκληρη την χώρα με τους ανέμους να γυρνούν σε βοριάδες και τον υδράγυρο να πέφτει κατακόρυφα. Με την ευκαιρία, δείτε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου από τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης το φαινόμενο της κακοκιαρίας θα ενταθεί στην Αττική με πυκνές βροχές να κατακλύζουν την χώρα, ενώ από την Πέμπτη θα πρωταγωνιστήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

"Απαγορευτικό" από τον Τάσο Αρνιακό - Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε...

Πολική "βόμβα" από την Χριστίνα Σούζη - "Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε..."