Κορωνοϊός-Lockdown: Σε «βαθύ κόκκινο» Κως και Ήλιδα - Ποιες περιοχές εντάσσονται στο «κόκκινο»

Πως διαμορφώνεται ο υγειονομικός χάρτης της χώρας

Κορωνοϊός-Lockdown: Για την πορεία της πανδημίας και την επιδημιολογική εικόνα, όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας, μίλησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Expand player

Σε «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται, από αύριο, η Κως και η Ήλιδα στην Ηλεία, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της σημερινής (09/04) ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, οι παραπάνω περιοχές εισέρχονται από το Σάββατο (10/04) σε «επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου», λόγω επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας.

Συγκεκριμένα, για την περιφερειακή ενότητα της Κω, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 110 από 31, δηλαδή έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα σε δέκα ημέρες.

Εν τω μεταξύ, στον δήμο Ήλιδας υπάρχουν 116 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Μαρτίου τα κρούσματα ήταν 79.
Την ίδια στιγμή, η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπε, δείχνει να έχει βελτιωθεί σε αρκετές περιοχές.

Συνεπώς, στο «κόκκινο» επίπεδο - από το «βαθύ κόκκινο» - από τη Δευτέρα εισέρχονται, εν τω μεταξύ, η περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, μέρος της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου και ο δήμος Σκιάθου.

Παπαευαγγέλου: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους

«Καμπανάκι» για το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια, και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, έκρουσε από τη μεριά της στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός στο 6,1%, ενώ σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα και σταθεροποίηση στην Αττική, με υψηλό όμως επιδημιολογικό επίπεδο.

Συνολικά νοσηλεύονται σε όλη την επικράτεια 5.500 ασθενείς- διπλασιασμός νοσηλειών παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη. Η κα Παπαευαγγέλου μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών, καθώς -όπως είπε- τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός: "Φλέγεται" για ακόμη μια μέρα η Αττική

ΠΟΥ για AstraZeneca: "Δεν μπορούμε να συστήσουμε αλλαγή εμβολίου στη 2η δόση"