Ολλανδία: Κακοποιούσε τα έξι παιδιά του και τα κρατούσε απομονωμένα σε φάρμα για μια δεκαετία!

Φρίκη!

Ένας πατέρας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες παρενόχλησης και κακοποίησης σε ολλανδικό δικαστήριο, κράτησε έξι από τα εννέα παιδιά του αιχμάλωτα για σχεδόν μία δεκαετία στην Ολλανδία, σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα, λέγοντάς τους ότι «κακά πνεύματα» θα τα καταλάβουν εάν μιλήσουν σε άλλους ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Expand player

Ο Γκέριτ-Γιαν βαν Ντόρστεν, 67 ετών, κατηγορείται για παράνομη κράτηση, κακοποίηση παιδιών και ξέπλυμα χρήματος. Αναρρώνοντας ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει και δεν παραβρέθηκε στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία στην πόλη Άσεν. Ακόμα μια οικογενειακή τραγωδία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά και αυτή με την καρκινοπαθή μητέρα που στραγγάλισε την κόρη της!

Τον Οκτώβριο, η αστυνομία εντόπισε τον Βαν Ντόρστεν και πέντε ανήλικα αδέλφια σε ένα αγρόκτημα στο Ρουίνερβολντ της βόρειας Ολλανδίας αφού ένα έκτο παιδί της οικογένειας διέφυγε σε ένα κοντινό χωριό. Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Όλα τα παιδιά αναφέρουν τη σωματική τιμωρία, όταν θεωρούνταν ότι ήταν υπό την επήρεια των πνευμάτων. Αυτό συνέβη από πολύ νεαρή ηλικία, με παιδιά ηλικίας τεσσάρων ή πέντε ετών», δήλωσε στους δικαστές η εισαγγελέας Νταϊάνα Ρόγκεν.

«Οι τιμωρίες περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς, μερικές φορές με ραβδί ή άλλα αντικείμενα, τράβηγμα μαλλιών, ενώ κάποιες φορές αναγκάζονταν να κάτσουν σε μπανιέρα με κρύο νερό για ώρες».

Τα έξι νεότερα παιδιά κρατούνταν απομονωμένα από τη γέννησή τους και διαχωρίστηκαν από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. Ένα 15χρονο κορίτσι μετακόμισε σε άλλη πόλη ενώ ένα 12χρονο αγόρι εξαναγκάστηκε να ζήσει μόνο του σε τροχόσπιτο.

Ο Βαν Ντόρστεν είπε στα παιδιά ότι ο θάνατος της μητέρας τους το 2004 ήταν δικό τους λάθος επειδή ήρθαν σε επαφή με τον έξω κόσμο. «Είχα ένα κακό πνεύμα και δεν ήθελα να τους το μεταφέρω», δήλωσε ένα από τα παιδιά στους εισαγγελείς.

Τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδικασία από άλλο χώρο, δήλωσε ο δικαστής Χέρμαν Φράνσεν. Ίσως καταθέσουν αργότερα.

Οι ισχυρισμοί των παιδιών επιβεβαιώθηκαν από τα ημερολόγια που έγραψε ο Βαν Ντόρστεν και που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στο αγρόκτημα, δήλωσε η εισαγγελέας.

Μεταξύ του 2007 και του εντοπισμού τους πέρυσι, ο Βαν Ντόρστεν τους στερούσε φαγητό, νερό και φάρμακα. Κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά δήλωσαν ότι ο πατέρας τους τα εξανάγκασε σε ερωτικές πράξεις μαζί του από το 2004 έως το 2008, είπαν οι εισαγγελείς. Η Ρόγκεν είπε ότι προκειμένου να δικαιολογεί τις σεξουαλικές πράξεις με τα παιδιά του ο Βαν Ντόρστεν τους έλεγε πως ένα «γυναικείο πνεύμα, το πνεύμα της μητέρας τους ή μιας άλλης πνευματικής συζύγου» είχε καταλάβει το σώμα τους.

Τα έξι αδέλφια και ο πατέρας τους ζούσαν στο αγρόκτημα από το 2010, ενώ κανενός η γέννηση δεν είχε καταγραφεί και κανένα παιδί δεν είχε πάει σχολείο, όπως απαιτεί η ολλανδική νομοθεσία.

Ο Βαν Ντόρστεν βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον ανακρίνει καθώς δεν μπορεί να μιλήσει ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2014 και δεν αντιμετωπίστηκε.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Αυστριακός Γιόσεφ Μπρούνερ, 58 ετών, οπαδός ή συνεργός του Βαν Ντόρστεν που πλήρωνε το ενοίκιο της αγροικίας, κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία άλλων καθώς και για παράνομη κράτηση.

Απίστευτο: Οικογένεια ζούσε σε υπόγειο φάρμας γιατί περίμενε το τέλος του κόσμου!

Μια σοκαριστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Ολλανδία καθώς μια οικογένεια ζούσε επί χρόνια κρυμμένη σε υπόγειο μιας απομονωμένης φάρμας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου!

Δείτε επίσης: Θλίψη στην Ολλανδία: Δεν θα πιστεύετε για ποιο λόγο μια 17 χρονη αυτοκτόνησε!

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο μεγαλύτερος γιος εμφανίστηκε σε μια τοπική παμπ και μετά τα όσα είπε στους παριστάμενους, εκείνοι ειδοποίησαν τις αρχές. Επειτα από έρευνες, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ένας 58χρονος και τα 6 παιδιά του- από 16 έως 25 ετών- ζούσαν στο υπόγειο μιας φάρμας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου. Τα παιδιά δεν είχαν επαφή με τον έξω κόσμο και ζούσαν από τα λαχανικά και τα ζώα της φάρμας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

9 χρόνια περίμεναν το τέλος του κόσμου!

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας εμφανίστηκε σε ένα μπαρ, στο χωριό Ruinerwold της Ολλανδίας, έξω από το οποίο είναι η φάρμα και ζήτησε βοήθεια, σύμφωνα με το κανάλι RTV. Ο άνδρας φαινόταν να είναι σε σύγχυση, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρόνια ζούσαν κρυμμένοι, αλλά εκείνος μίλησε για 9 χρόνια.

Η οικογένειά του ζούσε στην απομόνωση, περιμένοντας το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του RTV. «Παρήγγειλε 5 μπύρες και τις ήπιε. Μετά, συζήτησα μαζί του και μου αποκάλυψε ότι το είχε σκάσει και χρειαζόταν βοήθεια και τότε καλέσαμε την αστυνομία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Κρις Βεστερμπέεκ.

«Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικο μούσι, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε να είναι σε σύγχυση. Ο άνδρας είπε ότι ποτέ δεν είχε πάει στο σχολείο και ότι δεν είχε πάει σε κουρέα τα τελευταία 9 χρόνια. Είπε ότι έχει αδέλφια, που ζουν στη φάρμα. Ανέφερε ότι είναι ο μεγαλύτερος και ότι ήθελε να βάλει τέλος στον τρόπο που ζούσαν», ανέφερε ακόμη ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Βίντεο: Σε αυτή τη φάρμα περίμεναν το τέλος του κόσμου

Τι βρήκε η αστυνομία στη φάρμα

Οι αστυνομικοί πήγαν στην απομονωμένη φάρμα και έκαναν έρευνες. Εκεί, βρήκαν μια μυστική σκάλα, κρυμμένη πίσω από ντουλάπα στο σαλόνι, η οποία οδηγούσε στο υπόγειο. Εκεί έμενε η οικογένεια. Η φάρμα είναι έξω από το χωριό Ruinerwold της Ολλανδίας, στο οποίο ζουν περίπου 3.000 κάτοικοι και μπορεί να φτάσει εκεί κάποιος περνώντας γέφυρα καναλιού.

Δέντρα κρύβουν τμήματα της φάρμας, στην οποία υπήρχε κήπος λαχανικών και μια κατσίκα. Γείτονας είπε στα ολλανδικά ΜΜΕ ότι είχε δει στη φάρμα μόνο έναν άνδρα και κανένα παιδί. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνελήφθη ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές. Δεν έγιναν περισσότερες ανακοινώσεις και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Για παράδειγμα, τι συνέβη στη μητέρα των παιδιών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Άγριο έγκλημα στο Ηράκλειο! Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός!

Ραγδαίες εξελίξεις για το έγκλημα στο Ηράκλειο: Επί ποδός η αστυνομία για να βρεθεί ο 50χρονος δράστης!

Οικογενειακή τραγωδία: 29χρονη καρκινοπαθής μητέρα στραγγάλισε την κόρη της και «βούτηξε» στο κενό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr