ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η απεργία στα πανεπιστήμια αλλά συνεχίζεται!!! Τι θα κάνει ο Υπουργός Παιδείας;;;

Ένα πολύ μικρό βήμα κάνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκειμένου να εκτονωθεί το βαρύ κλίμα στην παιδεία με αφορμή τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τα πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά.Ο κ. Αρβανιτόπουλος σε νέα παρέμβαση καλεί σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, αλλά όπως σημειώνει με νόημα "ο διάλογος προϋποθέτει ανοιχτά πανεπιστήμια που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας".

Expand player


Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, καλεί τις πρυτανικές αρχές των οκτώ ιδρυμάτων την Παρασκευή σε διάλογο, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.
Εν τω μεταξύ, παράνομη κρίθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη απόφαση που εκδίδει το πρωτοδικείο στο διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ, κηρύσσοντας παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.


Την ίδια ώρα, τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων, προς διαθεσιμότητα, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.


Το ΑΣΕΠ παρέλαβε τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

newsitgr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

TAGS