Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ, που μετείχε στο σεξουαλικό πάρτι

Η επίσημη τοποθέτησή του

Ο Ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ είναι ο ευρωβουλευτής που συνελήφθη στο σεξουαλικό πάρτι οργίων σε υπόγειο μπαρ των Βρυξελλών.

Expand player

Σε δήλωσή του, ο 58χρονος Ζάγιερ, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος του Ορμπαν (Fidesz), το οποίο απεπέμφθη από τους κόλπους του ΕΛΚ τον περασμένο Μάρτιο, παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο ευρωβουλευτής που μετείχε στο πάρτι των οργίων την Παρασκευή, που έγινε γνωστό σήμερα και προκάλεσε σάλο στις Βρυξέλλες.

Ζητεί συγγνώμη που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους κατά του κορωνοϊού, ωστόσο αρνείται την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν εκεί τα χάπια «έκστασις».

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και - καθώς δεν είχα ταυτότητα - δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση με μετέφερε στο σπίτι μου.

Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα να κάνω ναρκοτέστ αλλά δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία βρήκαν ένα χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου και δεν ξέρω ποιος και πώς το τοποθέτησε εκεί.

Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον κορωνοϊό, ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου λαμβάνοντας υπόψη τα 30 χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην κατηγορήσουν την πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή την πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).
Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József».

Αρχές "διέλυσαν" κορωνο-παρτι με 25 γυμνούς συμμετέχοντες

Με τον κορωνοϊό να απειλεί όλο τον κόσμο από ότι φαίνεται κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με αποτέλεσμα να κάνουν κρυφά πάρτι εν μέσω του lockdown, όπως έγινε πρόσφατα στο Πήλιο.

Συγκεκριμένα είκοσι πέντε άντρες συμμετείχαν σε πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, σε απόσταση αναπνοής από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας. Το πάρτι διακόπηκε στη μέση και ίσως να είχε πλάκα, αν δεν είχαν πεθάνει πάνω από 12.000 άνθρωποι στο Βέλγιο και αν δεν συμμετείχε ένας ευρωβουλευτής, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης.

Τα νέα θα μπορούσαν να προκαλέσουν χαμόγελα, αν η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, η οποία απαιτεί από όλους να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να περιορίσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, δεν είχε κοστίσει τόσες ανθρώπινες ζωές. Και αν μεταξύ των παραβατών δεν ήταν διπλωμάτες και ένας ευρωβουλευτής!

Ομάδες της ζώνης Polbru, της αστυνομικής ζώνης που καλύπτει τις Βρυξέλλες και την περιοχή Ixelles, εντόπισαν την Παρασκευή το βράδυ στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό rue des Pierres, στην καρδιά των Βρυξελλών, ένα πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά. Όταν έφτασε η Αστυνομία, πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ήταν γυμνοί. Πηγή της Αστυνομίας ανέφερε ότι «διακόψαμε μια συμμορία».

Ένας από τους παρευρισκόμενους προσπάθησε να δραπετεύσει από το παράθυρο και τραυματίστηκε άσχημα. Στη συνέχεια, βρέθηκε μπροστά σε μια άλλη αστυνομική ομάδα, η οποία έφτασε ως ενίσχυση. Ο φυγάς δεν ήταν ένας απλός πολίτης. Ήταν πράγματι μια πολιτική προσωπικότητα, ένας ευρωβουλευτής! Δεν παραδόθηκε στην Αστυνομία, στην οποία επικαλέστηκε άμεσα την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών μέσα στη νύχτα.

Μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων ήταν επίσης διπλωμάτες, σύμφωνα με άλλη πηγή κοντά στην υπόθεση. Συνολικά, τουλάχιστον 25 άτομα συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εισαγγελία στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε για τα γεγονότα και αποφάσισε να απελευθερώσει τους ενδιαφερόμενους.

Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Philippe Close, ενημερώθηκε επίσης για αυτήν την ασυνήθιστη υπόθεση. Σε όλους τους παρευρισκομένους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για αυτήν τη συγκέντρωση, η οποία απαγορεύεται αυστηρά αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νέα παράταση του lockdown - Τα δύο σενάρια

Δράμα: Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια από τον κορωνοϊό