Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Καραϊβική!

Συναγερμός! Προειδοποίηση για τσουνάμι!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραϊβική, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ενώ ακόμα ένας ταρακούνησε την Κάρπαθο πριν λίγο!

Expand player

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 260 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κίνγκστον, πρωτεύουσα της Τζαμάικα, και 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λούσεα.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Τζαμάικα, την Κούβα και τις νήσους Κέιμαν που βρίσκονται πέριξ του επίκεντρου του σεισμού.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 7,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Τζαμάικα, που επικαλείται το EMSC, ο σεισμός ήταν δυνατός και είχε μεγάλη διάρκεια.

Δυνατός σεισμός στην Τουρκία ταρακούνησε τη Μυτιλήνη!

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία, με τη γειτονική χώρα να συνεχίζει να βιώνει... τα πάθη του εγκέλαδου και τη Μυτιλήνη να ταρακουνιέται, μετά από τον φονικό σεισμό που είχε ως απολογισμό 29 νεκρούς.

Ο σεισμός αυτός των 4.8 ρίχτερ σημειώθηκε αυτή στη Δυτική Τουρκία, κοντά στη Μυτιλήνη, με το εστιακό βάθος να βρίσκεται στα 2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, και ήταν στα 108 χιλιόμετρα ανοικτά της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στην Αταλάντη!

Έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (28/1) στην Αταλάντη, ταρακουνώντας την περιοχή, όπως έγινε νωρίτερα στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, στις 9:27 το πρωί υπήρξε σεισμός της τάξης των 3.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στα 15 χιλιόμετρα δυτικά της Αταλάντης, με εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή, καθώς δεν ήταν μακριά, ταρακουνώντας την.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ταρακουνήθηκε ξανά η Τουρκία: Νέος ισχυρός μετασεισμός!

Συναγερμός στην Τουρκία: Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr