Πέθανε η Γκοάρ Βαρτανιάν! Η γυναίκα που απέτρεψε τα σχέδια των ναζί!

Στην Μόσχα άφησε την τελευταία της πνοή!

Η γυναίκα που απέτρεψε τα σχέδια των ναζί "έφυγε" από την ζωή χθές σε ηλικία 93 ετών! Η Γκοάρ Βαρτανιάν πέθανε στην Μόσχα! Σοκ: Πέθανε πρώην παίκτρια του X-Factor! (photo-video)

Expand player

Η σοβιετική κατάσκοπος Γκοάρ Βαρτανιάν, η οποία μαζί με τον σύζυγό της είχε αποτρέψει μια απόπειρα των Ναζί να δολοφονήσουν τον Στάλιν, τον Τσώρτσιλ και τον Ρούζβελτ, απεβίωσε στη Μόσχα σε ηλικία 93 ετών, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο κοιμητήριο του Τρογεκούροβο, κοντά στη Μόσχα.

Κατάσκοπος όπως και ο σύζυγός της, η Γκοάρ Βαρτανιάν τον βοήθησε κυρίως να αποτρέψει τη ναζιστική επιχείρηση «Μεγάλο Άλμα» που είχε στόχο την ταυτόχρονη δολοφονία των τριών ηγετών των Συμμάχων, του Σοβιετικού Ιωσήφ Στάλιν, του Βρετανού Ουίνστον Τσώρτσιλ και του Αμερικανού Φραγκλίνου Ντελάνο Ρούζβελτ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Τεχεράνης το 1943.

Τιμημένος με τον τίτλο του ήρωα της ΕΣΣΔ, ο Γκεβόρκ Βαρτανιάν έλεγε πάντα πως στην Γκοάρ, δύο χρόνια μικρότερή του, «ανήκαν τουλάχιστον δύο από τις πέντε ακτίνες του άστρου του ως ήρωα», σύμφωνα με τη SVR.

Η Γκοάρ, η οποία γεννήθηκε το 1926 στη σοβιετική Αρμενία, μετανάστευσε με την οικογένειά της στο Ιράν στα χρόνια του 1930. Ήδη από τα 16 της εντάχθηκε σε μια αντιφασιστική ομάδα και εργάσθηκε στη συνέχεια μαζί με τον σύζυγό της για να αποκαλύπτει γερμανούς πράκτορες.

Σύμφωνα με την SVR, η «Ανίτα» και ο «Χένρι», δύο από τα ψευδώνυμά τους, είχαν συμμετάσχει σε μια δουλειά που διεξήχθη «σε ακραίες συνθήκες και σε πολλές χώρες». Πρόκειται κυρίως για τη Γαλλία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ινδία ή ακόμη την Κίνα, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

Τον Ιούνιο 2017, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που είναι και ο ίδιος πρώην πράκτορας της σοβιετικής KGB, επισκέφθηκε την έδρα της SVR και επαίνεσε τη δουλειά των πρακτόρων, μεταξύ των οποίων και οι Βαρτανιάν.

Φρικιαστικός θάνατος 2χρονου παιδιού: Καταπλακώθηκε από γλυπτό πάγου! (Video)

Σύμφωνα με τον πρώην μυστικό πράκτορα των Σοβιετικών Μιχαήλ Λιουμπίμοφ, «η συγκεκριμένη δουλειά των Βαρτανιάν δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ ώστε να αποφευχθούν πολιτικά σκάνδαλα στις χώρες στις οποίες εργάσθηκε το ζευγάρι».

Πέθανε ο 18χρονος Ντίλαν Κρους!

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο άφησε ο Ντίλαν Κρους, ο 18χρονος ο οποίος μετατράπηκε σε σύμβολο της επανάστασης στις δίχως προηγούμενο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Κολομβίας.

Θρήνος στην Αργολίδα: Ένας νεκρός από τροχαίο (Photos + Video)

Ο έφηβος νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο, όταν τραυματίστηκε σοβαρά από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου. Χθες το βράδυ ο Ντίλαν έφυγε από τη ζωή, υποκύπτοντας στα σοβαρά του τραύματα.

Ο θάνατος του δεκαοκτάχρονου Ντίλαν Κρους αναμένεται να κλιμακώσει τις επικρίσεις για τις τακτικές της ESMAD, της δύναμης αντιμετώπισης ταραχών. Ήδη από την ημέρα την απεργίας την Πέμπτη η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πέθανε ο Τόλης Μποτικόπουλος!

Πριν ανακοινωθεί ότι πέθανε, διαδηλωτές πέρασαν από το νοσοκομείο Άγιος Ιγνάτιος φωνάζοντας «να είσαι δυνατός Ντίλαν!». Αρκετοί σταμάτησαν μπροστά σε μια σύνθεση λουλουδιών σε σχήμα καρδιάς, γύρω από την οποία ήταν τοποθετημένα κεριά και πλακάτ για τον νεαρό.

Ο 18χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του δεξιού προέδρου της χώρας Ιβάν Ντούκε με επικεφαλής συνδικάτων και επιχειρηματικών ενώσεων, στο πλαίσιο του «εθνικού διαλόγου» που ανήγγειλε στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αποκλιμακώσει την ένταση στη χώρα, όπου οι διαδηλώσεις επαναλήφθηκαν για πέμπτη συναπτή ημέρα.

Τραγωδία: Νεκρή 59χρονη μετά από επίθεση αγριογούρουνου!

Φρικτό θάνατο βρήκε μια 59χρονη γυναίκα από το Τέξας μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγριογούρουνα.

Γυναίκα ακρωτηριάστηκε μετά από τροχαίο ατύχημα με αγριογούρουνο!

Σύμφωνα με τον σερίφη η Κριστίν Ρόλινς βρέθηκε νεκρή από τον 84χρονο που φρόντιζε μαζί με τη γυναίκα του.

Ο ηλικιωμένος βρήκε την άτυχη 59χρονη στην μπροστά αυλή του σπιτιού του λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό της.

Ο σερίφης Μπράιαν Χόθορν σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι η Ρόλινς δέχθηκε επίθεση από «πολλά αγριογούρουνα» την ώρα που πήγαινε στο σπίτι των ηλικιωμένων τους οποίους φρόντιζε, κάπου ανάμεσα στις 6-6:30 το πρωί και ενώ στην περιοχή επικρατούσε ακόμα σκοτάδι.

«Στα 35 χρόνια καριέρας είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει» είπε ο Χόθορν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της άτυχης 59χρονης το γεγονός ότι η επίθεση έγινε από πολλά αγριογούρουνα προκύπτει από το διαφορετικό μέγεθος των δαγκωματιών που εντόπισε στο κορμί της Ρόλινς.

Ο σερίφης Χόθορν πρόσθεσε ότι τα αγριογούρουνα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα σε όλο το Τέξας αλλά τα περιστατικά επιθέσεων είναι λιγά στον αριθμό.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν πρόσφατα παραπονεθεί για την παρουσία αρκετών αγριογούρουνων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία!

Πέθανε η Κωνσταντίνα Γιγελοπούλου!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr