Ξάνθη: Εξιχνίασαν δέκα διαρρήξεις στη πόλη!

Τραγικό!

Ο δράστης είχε πάνω του τα χρήματα που είχε αρπάξει μαζί με ένα tablet , ένα ρολόι χειρός, ένα βραχιόλι, έναν κουμπαρά και διάφορα κλειδιά και έγγραφα, μετά από διάρρηξη στη Ξάνθη.

Expand player

Δείτε επίσης: Σέρρες: Ανήλικη διέρρηξε σπίτι ηλικιωμένης και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ!

Έφτασαν ήδη τις δέκα οι διαρρήξεις που αποδίδονται σε έναν 39χρονο Έλληνα τον οποίο είχαν συλλάβει αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά την εισβολή του σε τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Ξάνθης μέσα σε λίγα λεπτά, τα ξημερώματα της Κυριακής. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

Ο δράστης είχε πάνω του τα χρήματα που είχε αρπάξει μαζί με ένα tablet , ένα ρολόι χειρός, ένα βραχιόλι, έναν… κουμπαρά και διάφορα κλειδιά και έγγραφα. Όμως, στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμη ένας φορητός υπολογιστής, δέκα ρολόγια, δυο κινητά, διάφορα κοσμήματα και είδη υπόδησης που φαινόταν ότι προέρχονται από άλλες διαρρήξεις και τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην πορεία της έρευνας, εξιχνιάστηκαν άλλες επτά διαρρήξεις σπιτιών και γραφείων που διέπραξε από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στην πόλη και συγκεκριμένα σε πέντε κατοικίες και δύο γραφεία, από τα οποία είχε αρπάξει διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, τέσσερις φορητούς υπολογιστές, ένα ηλεκτρονικό ρολόι χειρός και ένα ζευγάρι γυαλιά. Έτσι, σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

*** Με το πρόσχημα ότι ήθελαν να κάνουν επίδειξη της πραμάτειας τους είχαν μπει δυο πλανόδιοι πωλητές στο σπίτι ενός 87χρονου σε περιοχή του Κιλκίς, το μεσημέρι της 4ης Σεπτεμβρίου και τον είχαν ακρατήσει απασχολημένο βρίσκοντας την ευκαιρία να “βουτήξουν” από ένα δωμάτιο 450 ευρώ και δύο ρολόγια συνολικής αξίας 160 ευρώ. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και σχηματίσρηκε δικογραφία σε βάρος ενός 58χρονου Έλληνα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός του.

Σοκ στην Πάτρα: Ξυλοκόπησε ηλικιωμένο για να του αρπάξει μόνο 20 ευρώ!

Ένας ηλικιωμένος έζησε την απόλυτη φρίκη στην Πάτρα αφού ένας 35χρονος τον ξυλοκόπησε για να του αρπάξει μόνο 20 ευρώ!

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τον είδαν τη στιγμή που αποπειράθηκε να μπει στην κατοικία του ανυποψίαστου ηλικιωμένου και κατάλαβαν ότι ήταν ο ίδιος που τους είχε περιγράψει το πρώτο θύμα. Ο άτυχος 64χρονος είχε πιάσει στα πράσα τον ληστή που είχε αρπάξει το μικρό χρηματικό ποσό, αλλά εκείνος τον είχε χτυπήσει και τον είχε ρίξει στο δάπεδο προσπαθώντας να διαφύγει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη για ληστεία, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και απόπειρα κλοπής, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για το ενδεχόμενο να ευθύνεται και για άλλες παρόμοιες εισβολές. Τρόμος στην Πάτρα: Ανταλλαγή πυροβολισμών από μπαλκόνια!

Η δεύτερη απόπειρά του να εισβάλει στο σπίτι ενός ηλικιωμένου στην Πάτρα, στάθηκε μοιραία για έναν 35χρονο Έλληνα που δρούσε μέρα- μεσημέρι με πρωτοφανή βιαιότητα!

Γρήγορα και αποτελεσματικά κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας στο Διδυμότειχο, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος τους ειδοποίησε ότι κάποιος υο διέρρηξε και έκλεψε από το εσωτερικό του ένα μεταλλικό κουμπαρά που είχε μέσα χρήματα της επιχείρησης. Ο 31χρονος Έλληνας διαρρήκτης εντοπίστηκε άμεσα, συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας άσκησε στον δράστη δίωξη για κλοπή και οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχει διαπράξει και άλλες.

*** Από τις 29 Αυγούστου του μακρινού 2014 παρέμενε ανεξιχνίαστη η διάρρηξη σε μια αποθήκη στο Σταυράκι Ιωαννίνων, απ' όπου είχαν κλαπεί δύο χορτοκοπτικά μηχανήματα και διάφορα εργαλεία! Ωστόσο, εξιχνιάστηκε χάρη στην αξιοποίηση των ευρημάτων από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου Έλληνα, η οποία υποβλήθηκε από την Ασφάλεια στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στη Λάρισα: 26χρονος απαγχονίστηκε στο σπίτι του!

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Τι ζητά η οικογένεια;

Καταστρέφονται τα hotspot των νησιών;

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr