Συναγερμός στη Χίο: Το Λιμενικό καταδίωξε τούρκικο σκάφος!

Τι συνέβη;

Την καθημερινά προκλητική στάση της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή Γρίδια των Νενήτων. «Τη χρονιά που θα πέφτει Πάσχα 5 Μαΐου θα…»: Ανατριχιαστική προφητεία Γέροντα προειδοποιεί!

Expand player

Για άγνωστο λόγο η τουρκική ακταιωρός έβαλε πορεία προς τη Χίο, βρισκόμενη λίγο έξω από τα Νένητα κι ενώ προηγουμένως- κατά πληροφορίες- υπήρξε τζετ σκι που αποβίβασε στην περιοχή άτομα.

Οι κινήσεις της ακταιωρού έγιναν άμεσα αντιληπτές από το περιπολικό σκάφος 611 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, το οποίο προχώρησε σε καταδίωξη με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή.

Δυνάμεις του Λιμεναρχείου σαρώνουν τη χερσαία ζώνη προς εντοπισμό των ατόμων που αποβιβάστηκαν.

Θρίλερ στο Άγιο Όρος: Κυβερνήτης λέμβου λιποθύμησε εν πλω!

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα το πρωί της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε ότι κυβερνήτηςλέμβου λιποθύμησε εν πλω σε θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους. Φωτιά σε σκάφος στη Γλυφάδα! (Video)

Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με το Λιμενικό να δίνει το «παρών» άμεσα στο σημείο. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή ρυμούλκησε τη λέμβο στο λιμάνι του Βατοπαιδίου, όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ασθενή κυβερνήτη και τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Καρυών.

Όσον αφορά τους επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός της λέμβου όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σοκ στην Ζάκυνθο: Τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε αλιευτικό!

Επαγγελματικό τουριστικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών στην Ζάκυνθο, προσέκρουσε με ταχύτητα σε διερχόμενο αλιευτικό σκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο καπετάνιος του δεύτερου πλοίου. Να σας θυμίσουμε την τραγωδία Πόρτο Χέλι: «Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα», υποστηρίζει ο Γάλλος χειριστής του σκάφους!

Το τουριστικό σκάφος δεν μετέφερε εκείνη την ώρα επιβάτες και ο καπετάνιος του αλιευτικού μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορές στον ώμο του.

Τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνά το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Θρίλερ στη Λεμεσό! Βούλιαξε σκάφος (photos)

Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας διέσωσαν χθες έξι πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα της Λεμεσού, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει.Βραχάτι: Βούλιαξε πυροσβεστικό όχημα από τα ορμητικά νερά (photos+video)

Η διάσωση των έξι ναυαγών, έγινε γύρω στις 4μ.μ. χθες, στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, σε σημείο κοντά στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού. Γύρω στις 3.50μ.μ., λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για άτομα που κινδύνευαν στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς σύμφωνα με την πληροφορία, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βούλιαζε. Αμέσως δόθηκαν οδηγίες στο πλήρωμα της αστυνομικής ακάτου «ΑΣΤΡΑΠΗ 30», που βρισκόταν σε περιπολία, να πλεύσει στην περιοχή.

Στις 4μ.μ., η αστυνομική άκατος εντόπισε και προσέγγισε το εν λόγω σκάφος, μεγάλο μέρος του οποίου βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα έξι πρόσωπα, που επέβαιναν στο σκάφος, τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά, βρίσκονταν εντός της θάλασσας και καλούσαν για βοήθεια.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης τους, από τη θάλασσα, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 4.25μ.μ.. Όπως διαπιστώθηκε και τα έξι πρόσωπα ήταν καλά στην υγεία τους. Την όλη επιχείρηση, συνέδραμε και ναυαγοσωστικό σκάφος, με δύο ναυαγοσώστες
Οι έξι ναυαγοί, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά, με την άκατο «ΑΣΤΡΑΠΗ 30», ενώ το σκάφος τους ρυμουλκήθηκε επίσης στη ξηρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας «η χθεσινή επιχείρηση διάσωσης και η άμεση αντίδραση και επέμβαση στην κλήση για βοήθεια, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, νύχτα και μέρα, τα μέλη της Λ&Ν Αστυνομίας βρίσκονται στη θάλασσα, στο πλαίσιο της αποστολής τους, που δεν είναι άλλη από την επιτήρηση των ακτών, την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος και την παροχή βοήθειας σε όποιον κινδυνεύει στη θάλασσα. Ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ο ρόλος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο αριθμός όσων ασχολούνται και βρίσκονται στη θάλασσα αυξάνεται κατακόρυφα».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καλιφόρνια: Κάηκαν ζωντανοί! 25 νεκροί από φωτιά σε σκάφος! (photos-video)