Κρήτη: Στη φυλακή 78χρονος που έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε 13χρονη!

Ο άντρας δεν παρέστη στο δικαστήριο λόγω άννοιας!

Χωρίς να παραστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους ο 78χρονος που έκανε προτάσεις για ασελγείς πράξεις σε ένα 13χρονο κορίτσι, την περασμένη Πέμπτη, έξω από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά.

Expand player

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος συνελήφθη όταν τον κατήγγειλα η ανήλικη μαζί με τη μητέρα της, κρίθηκε ερήμην ένοχος για την κατηγορία της απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και καταδικάστηκε. Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε, καθώς έχει τεθεί από τους συγγενείς του σε περιορισμό κατ’ οίκον λόγω άνοιας. Μάλιστα, οι δικοί του προσκόμισαν τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Ο ηλικιωμένος είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του έξω από την εκκλησία, στο προαύλιο της οποίας κάθονταν η 13χρονη μαθήτρια μαζί με φίλες της και τις φώναξε, τάχα για να ρωτήσει κάτι. Όταν τον πλησίασε η μικρή, της έκανε ανήθικες προτάσεις και έφυγε.

Ωστόσο, η 13χρονονη πρόλαβε να τραβήξει την φωτογραφία του αυτοκινήτου του και την παρέδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον ταυτοποίησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Φθιώτιδα: Απολογείται ο 63χρονος που ασελγούσε στην 23χρονη ΑμεΑ (Βίντεο)

Την Πέμπτη οδηγείται στον ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 23χρονης ΑμεΑ στη Φθιώτιδα.

Με καλυμμένο το πρόσωπό του, προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στα Δικαστήρια Λαμίας ο 63χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 23χρονης πλέον με νοητική υστέρηση σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Ο 63χρονος, μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Κρούπη, ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, ο πελάτης του, ο οποίος φέρεται να είναι συγγενής του κοριτσιού, δηλώνει αθώος, ενώ και ο ίδιος αξιολογεί ως ελάχιστα τα στοιχεία που βρίσκονται στο κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 23χρονης που έχει νοητική υστέρηση από την παιδική της ηλικία στη Φθιώτιδα έγινε μέσα στις ημέρες του Πάσχα. Τότε μετά από σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα προφυλακίστηκε ένας 74χρονας γείτονας του κοριτσιού.

Ακολούθησαν όμως και νέες μαρτυρίες, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση του κοριτσιού που φαίνεται ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τον 63χρονο ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Lifo

Φθιώτιδα: Νέα σύλληψη για ασέλγεια εις βάρος 23χρονης με αναπηρία!

Έπειτα από την σύλληψη και την προφυλάκιση ενός 74χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος μίας 23χρονης με αναπηρία σε χωριό της ανατολικής Φθιώτιδας έπεσε σαν «βόμβα» η σύλληψη άλλου ένα άνδρα με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος της ίδιας γυναίκας.

Οι πράξεις του, μάλιστα, προσδιορίζονται και μετά την σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου και πρόκειται για έναν 63χρονο άνδρα, που ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον της 23χρονης.

Οι πληροφορίες του tvstar.gr αναφέρουν πως η 23χρονη κατήγγειλε ότι και ο δεύτερος άνδρας ασελγούσε εις βάρος της. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως το κουβάρι της υπόθεσης που οδήγησε στην δεύτερη σύλληψη, άρχισε να ξετυλίγεται μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολίας Ακριβούση.

Ο 63χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα του κυρίου ανακριτή Λαμίας από αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδας, οδηγήθηκε ήδη στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί, ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία.Θα ανέβει και πάλι τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου αύριο το μεσημέρι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θεσσαλονίκη: Σφοδρό τροχαίο με έναν άντρα νεκρό!

Κυψέλη: Ισχυρή πυρκαγιά σε πολυκατοικία!

Κώστας Ευριπιώτης: Σπαράζει καρδιές το μήνυμα της πρώην συζύγου του!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr