Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου μέχρι τις 23/6 στο Eliart

Το θέατρο Eliart, διοργανώνει ένα Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου και προσκαλεί νέους καλλιτέχνες - θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιούς - να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση με ελληνικό έργο στη σκηνή του Eliart.
Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, θα ψηφίσει τρεις παραστάσεις που θα επαναληφθούν στο πλαίσιο του Fringe Festival στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, για να επιλεγεί η καλύτερη. Η παράσταση που θα βραβευτεί από το Φεστιβάλ, θα παιχτεί στο θέατρο Eliart για μία εβδομάδα μέσα στο Σεπτέμβρη 2011, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη προβολή της.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Μάρω Κοντού, Δημήτρη Πιατά, Χρύσα Σπηλιώτη, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Αντιγόνη Καράλη, Ζωή Ξανθοπούλου, Αννέτα Παπαθανασίου, Γιώργο Φρατζεσκάκη.

Expand player

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κυριακή, 5/6 - 19:00
Το κομμάτι που λείπει- όταν ένα τετράγωνο προσπάθησε να γίνει κύκλος (70')
Ομάδα Contra Tempo
Σκηνοθεσία/ιδέα/κείμενο: Δήμητρα Γρηγορέα

Με αφορμή το τραγούδι "εν λευκώ" της Νατάσας Μποφίλιου, οι συντελεστές της ομάδας καταπιάνονται με το ρόλο του έρωτα στο δρόμο για την ατομική ολοκλήρωση, χρησιμοποιώντας, πέρα από τα δικά τους, κείμενα του Γιον Φοσσέ ή του Σίλβερστάιν.

Τετάρτη, 8/6 - 19:30
Ο άνθρωπος δίπλα μου (50')
Ομάδα Action and Play

Πυρήνας του έργου είναι ο άνθρωπος και ο τρόπος που επέρχεται η ωρίμανσή του μέσα από τις διάφορες καταστάσεις της ζωής.

Πέμπτη, 9/6 - 21:30
Όνειρα (60')
Ομάδα Θυμέλη
Σκηνική σύνθεση της ομάδας.

Το έργο αναφέρεται στην προσπάθεια ενός ανθρώπου να ερμηνεύσει τα όνειρα του με σκοπό να μπορέσει να αναθεωρήσει κάθε είδος δέσμευσης και στερεότυπου που του δημιούργησε η κοινωνία.

Παρασκευή, 10/6 - 21:00
One night in Heaven (60')
Ομάδα Kamera
Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Έφη Μεράβογλου

Τι σχέση έχει η Εύα με την Ντέμπορα Ντάρκ, ο Άνταμ με τον Άρτσι Γουάιτμιλλερ και η Άβα με τη Σούζι Μπόλ; Η Εδέμ με την New York; Η Έφη Μεράβογλου έγραψε, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε μουσικά μια ιδέα που θέλει τον Θεό και τον παράδεισο να ταιριάζουν εξαιρετικά στα σημερινά δεδομένα, ανάμεσα στις σχέσεις των φύλων.

Παρακευή, 10/6 - 22:30
Ζητείται Δράκουλας (60΄)
Παρωδία της Έφης Μεράβογλου

Τί θα σκεφτόσασταν, αν ακούγατε για έναν Δράκουλα διαφορετικό, ένα δράκουλα που φοβάται το αίμα και σιχαίνεται τις νυχτερίδες;

Σάββατο, 11/6 - 18:30
Ο Συλλέκτης (80')
Του Ανδρέα Θανασούλα
Θεατρική Σκηνή πολυχώρου Πολιτεία (Πάτρα)

Το έργο αποπειράται να μιλήσει για τη δυναμική της ιστορίας μέσα από την προσωπική ή τη συλλογική θεώρηση.

Τρίτη, 14/6 - 18:30
Cartoon Stories (60')
Tης Ιωάννας Προσμίτη
Σκηνοθεσία: Μαρία Δρακοπούλου

Με αφορμή το δέμα της γιαγιάς για τις δύσκολες ώρες η κοκκινοσκουφίτσα μέσα από την συναναστροφή της με τον Πινόκιο, την Σταχτοπούτα, τον Κάπτεν Χουκ, τον κυνηγό και τον λύκο ανακαλύπτει την διαφθορά και την υποκρισία του σύγχρονου κόσμου. Άραγε θα νικήσει η αληθινή αγάπη ή μήπως σε κάθε γωνιά της γης παραμονεύει ένας κακός λύκος;

Τρίτη, 14/6 - 21:00
Μιλώντας με τη μοναξιά (50')
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζάκας, Νίκος Καρίμπας

Τέσσερα αφηγηματικά κείμενα με τη μορφή εσωτερικών μονολόγων περιγράφουν μικρές καθημερινές στιγμές της ζωής μας: Γρήγορες εναλλαγές εικόνων, όνειρα, πόνος, ελπίδα, χαμένες αγάπες, αναμνήσεις ζωής, ένα δάκρυ.

Τετάρτη, 15/6 - 18:00
Γραφείο Πρωτότυπων Ιδεών (60'),
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ρομανός Γιάννης
Ομάδα Προσέγγιση

Έργο σύγχρονο, βασισμένο σε διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη. Πρόκειται για μία noir φάρσα.

Τετάρτη, 15/6 - 21:00
Το πάρτυ της βασίλισσας (60')
Του Θεόφιλου Κόκκαλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Συμεωνίδης
Ομάδα Τεχνικό

Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση, που αποτελείται από δέκα σπονδυλωτά κείμενα, τα οποία πραγματεύονται με χιούμορ ζητήματα σχετικά με την καθημερινή ζωή στην κοινωνία μας.

Πέμπτη, 16/6- 20:00
Φιλημένοι Φωτιά (50')
Του Χρήστου Τζιώττα

Ιστορίες γραμμένες σα συνθήματα στους τοίχους μιλώντας για τα αιώνια θέματα του έρωτα, της μοναξιάς και του θανάτου μέσα από τις φιγούρες των δρόμων.

Πέμπτη, 16/6- 22:00
Στάχτη και Μπούρμπερη (60')
Της Βάσιας Αργέντη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπλωματάς.
Ομάδα Θεατρείο

Μουσικοθεατρική κωμωδία που πραγματεύεται την αγωνία, τις έννοιες και τους προβληματισμούς που απασχολούν κάθε ανθρώπινο νου, στη σύγχρονη κοινωνία.

Παρασκευή, 17/6- 21:30
Το μεγάλο έργο (80')
Ομάδα Χωρίς Μάσκες

Ένας δήμαρχος κρυφά από την οικογένειά του προσπαθεί να φάει λεφτά από το δημόσιο μέχρι που έρχεται σπίτι του ο γαμπρός του και του χαλάει τα σχέδια...

Σάββατο, 18/6 - 19:30
Αντισώματα (45')
Ομάδα Σώμα Ως (Θεσσαλονίκη)

Η ομάδα που στοχεύει στην έκθεση του ανθρώπινου σώματος ως αντικείμενο, εμπνέεται από
τη "Λήθη" του Δημητριάδη και παρουσιάζει εκθέματα από σώματα- αντικείμενα. Αντικείμενα
είναι τα ίδια τα σώματα.

Κυριακή, 19/6 - 18:30
Εκλογή Αρχηγού (60')
Της Μαρίας Νομικού

Η εκλογή αρχηγού σε κάθε κοινότητα που θέλει να είναι οργανωμένη, είναι απαραίτητη. Όμως με ποια κριτήρια οι ψηφοφόροι εκλέγουν αρχηγό, και κυρίως ποια προσόντα τους προβάλλουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι προκειμένου να τους ψηφίσουν οι ψηφοφόροι τους;

Δευτέρα, 20/6 - 19:00
Ή στραβός ειν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε (75'),
Της Μάρως Δαμιανίδου
Ομάδα ΚαΘ- ΑρΣιΣ (Θεσσαλονίκη)

Ανέκδοτο, που πραγματεύεται την ιστορία της Χλόης ή την κοπέλα της διπλανής πόρτας, που έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και πασχίζει με μόνη φαρέτρα της την ημιμάθεια και τη φιλοδοξία, να κερδίσει τον αγώνα της ζωής για την προβολή και την καταξίωση. Η δίψα και η περιέργειά της να γευτεί το "gourme" πιάτο της επιτυχίας την οδηγούν σε μία περιπέτεια που δεν υπάρχει όμοια της.

Δευτέρα, 20/6 - 21:30
Εξίσωση Boltzmann (50-60')
Της Τατιάνα Κίρχοφ
Ομάδα Νετρόνιο

Πόσο σίγουροι είμαστε για τις επιλογές που παίρνουμε στη ζωή μας; Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις αποφάσεις μας; Μήπως αν είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία θα αναθεωρούσαμε; Μία χιουμοριστικά μεταφυσική προσέγγιση της ζωής και των ανθρώπων.

Τρίτη, 21/6 - 21:00
Η τρελή κι ο τρίτος (60')
Ομάδα Έμπνευσις (Κύπρος)

Πρόκειται για μια δραματική μελαγχολική Αναρχωδία, που σκιαγραφεί τον βιασμό της προσωπικής ύπαρξης από το τέρας της κοινωνίας (πολιτείας) είτε είναι η (απρόσωπη) μάζα, είτε είναι ο ανομολόγητος Κάποιος-Επώνυμος.

Πέμπτη, 23/6 - 19:00
Μηχανικό Εγώ (50')
Oμάδα ΑπόΠειρα
Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Ναταλία Τσάλκοβα, Κατερίνα Σπυροπούλου
Κείμενα: Κατερίνα Σπυροπούλου

Μία παράσταση βασισμένη σε εικαστικά δεδομένα, η κίνηση ως χορός ως λόγος ως ζωγραφική. Ο άνθρωπος ως ένα σύνολο αισθήσεων και συναισθημάτων αλλά και μία καλοστημένη μηχανή με τα οργανικά μας κυκλώματα να είναι αφετηρία και τέλος το είναι μας. Τρείς χορευτές ερμηνευτές και μία ζωγράφος εναρμονίζονται με την απαρχή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πέμπτη, 23/6 - 21:00

σα .Ν. 'ερώ (με ψιλή και περισπωμένη)
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Κανάκη
Είδος: devised theater
Σημείωμα σκηνοθέτη:

" Σεργιανίσαμε στη γειτονιά του έρωτα.
Είδαμε το χρώμα του.
Χορέψαμε στο ρυθμό του.
Γεμίσαμε τα πνευμόνια μας με τη μυρωδιά του.
Δοκιμάσαμε τη γεύση του.
Τολμήσαμε ακόμα και να αγγίξουμε τους χτύπους του.
Κι έτσι, χαρακτήκαμε με τα αποτυπώματά του.
Διαφορετικά στο κάθε σώμα, στον κάθε νου, στην κάθε ψυχή...
Και τώρα, μεθυσμένοι ξεδιπλώνουμε
τις σημαίες μας και τα' άπλυτά μας ".

TAGS