Έφτασαν στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα! (Photos)

Ποιος τους υποδέχθηκε;

Στις 3 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, καθώς και η Βρετανίδα πρέσβης.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Μετά την άφιξή τους, Κάρολος και Καμίλα μετέβησαν στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, όπου ο πρίγκιπας της Ουαλίας κατέθεσε στεφάνι. Στο Μνημείο το ζεύγος υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος , Νίκος Τσούνης.

Expand player

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - σοκ: Καρέ - καρέ η στιγμή που η νταλίκα σκορπά τον θάνατο στον Κηφισό!

Στη συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος θα μταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντησει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Αμέσως μετά, ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ στις 20:30, το πριγκιπικό ζεύγος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 10:10 το πρωί, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ανεπίσημη συνάντηση έχει προγραμματιστεί μεταξύ του Βρετανού διαδόχου και του ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.



Δηλώσεις της Βρετανίδας πρέσβειρας, Κέιτ Σμιθ

Μιλώντας στην ΕΡΤ η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ διευκρίνισε ότι «Είναι μια επίσημη επίσκεψη, με σκοπό την εκδήλωση των βαθιών ιστορικών σχέσεων ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Αλλά, θα η επίσκεψη του Πρίγκηπα θέλουμε να αναδείξει επίσης τις σύγχρονες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς. Ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της φιλανθρωπίας.

Είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Πρίγκηπα Καρόλου στην Ελλάδα. Ωστόσο, το βασιλικό ζεύγος έχει επισκεφτεί πολλές φορές ιδιωτικά την Ελλάδα, καθώς είναι μια χώρα για την οποίαν τρέφει μεγάλη αγάπη, λόγω και των προσωπικών ιστορικών οικογενειακώς δεσμών του Πρίγκηπα Καρόλου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor trailer: Η "στημένη" ασυλία και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Πηγή: protothema.gr