Δεν πάει το μυαλό σας: Αυτό θα συμβεί στο σώμα αν φάτε 3 αυγά την ημέρα

Το γνωρίζατε;

Για χρόνια θεωρήθηκε ότι η κατανάλωση αυγών σε τακτική βάση αυξάνει τη χοληστερόλη σε ανθυγιεινά επίπεδα. Ωστόσο, τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι αν και το σώμα μας παράγει φυσιολογικά σημαντική ποσότητα χοληστερόλης, μπορεί να προσαρμοστεί και να παράγει λιγότερη ποσότητα, όταν καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν χοληστερόλη.

Expand player

Αυτό είναι σπουδαία νέα, ειδικά στην περίπτωση των αυγών, που έχουν απίστευτες ωφέλειες αν καταναλώνονται καθημερινά. Όχι μόνο περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και πρωτεΐνη, αλλά επίσης δρουν αποτρεπτικά για πολλές ασθένειες. Πρέπει να προσέχετε, όμως, και να μην τα μαγειρεύετε με αυτόν εδώ τον τρόπο, καθώς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος.

Δύο ή τρία αυγά την ημέρα μπορούν να εμπλουτίσουν τη διατροφή σας με βιταμίνες A, D, E και B-12. Σύμφωνα με την Huffington Post, είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, ασβέστιο, και ω-3 λιπαρά οξέα Η ποσότητα υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης σε ένα αυγό είναι ίση με 30 γραμμάτια κρέατος. Η ποιότητα αυτής της πρωτεΐνης έχει υψηλότερη θρεπτική αξία, από το βοδινό ή το γάλα.

Στο παρακάτω βίντεο παρατίθενται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η χολίνη που είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται μέσα σε αυγά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν την όραση και προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τους κωδικούς στα αυγά που αγοράζετε; Δεν είναι η ημερομηνία λήξης αλλά...

H ημερομηνία λήξης είναι από τα πιο βασικά πράγματα που κοιτάμε όταν αγοράζουμε αυγά. Ωστόσο, η ημερομηνία λήξης δεν είναι ο καλύτερος δείκτης της φρεσκάδας τους.

Όπως αναφέρεται, με εξαίρεση τα προϊόντα για μωρά, το καλύτερο προϊόν κρίνεται από τον κατασκευαστή. Με άλλα λόγια, η ημερομηνία λήξης στα αυγά δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται.

Αυτή η ταμπέλα περιλαμβάνει έναν αριθμό που δείχνει πότε μπήκαν τα αυγά στο κουτί τους. Αν γράφει το κουτί 359, αυτό σημαίνει πως τα αυγά μπήκαν στο κουτί τους την 25 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος τα αγοράσει στις 20 Ιανουαρίου, θα είναι τουλάχιστον 27 ημερών. Επίσης, εδώ θα δείτε τι σημαίνουν οι σφραγίδες που βρίσκονται πάνω στο κάθε αυγό.

Είναι σημαντικό να πούμε πως τα αυγά κρατάνε στο ψυγείο περίπου 4-5 βδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι στο παραπάνω παράδειγμα θα είναι για περίπου μία ακόμα βδομάδα καλά. Οπότε εάν δείτε σε κάποιο κουτί αυτήν την ημερομηνία να είναι πάνω από 40 μέρες πριν, καλύτερα μην το αγοράσετε.

Το να πλένετε ορισμένες τροφές οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλά άλλα αρνητικά γεγονότα, και σίγουρα αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Τα αυγά, λοιπόν, ανήκουν στις τροφές που δεν πρέπει πλένετε ποτέ. Και ο λόγος μάλιστα είναι αυτός που προαναφέραμε. Συγκεκριμένα, μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στα αυγά για να τα προστατεύει από τη μόλυνση από τα βακτηρίδια, για αυτό και είναι επικίνδυνη η αφαίρεσή της.

Το νερό καταστρέφει αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να πλένετε αυγά. Από την άλλη το νερό που βράζουμε τα αυγά, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, αφού περιέχει ένα συστατικό που θεωρείται πολύ ωφέλιμο όπως θα δείτε εδώ και μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν αγοράζουμε αυγά

Έριξε ένα κουταλάκι ξύδι στην κατσαρόλα που έβραζε αυγά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε