Αυτό είναι το σωστό κουτί πρώτων βοηθειών για τον σκύλο μας!

Δώστε βάση!

Επειδή στην καθημερινή μας ζωή τα πάντα μπορεί να συμβούν, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στον αγαπημένο μας σκύλο, καλό θα είναι να έχουμε πάντα στο σπίτι μας ένα κουτάκι πρώτων βοηθειών ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε παν ενδεχόμενο. Το ένστικτο επιβίωσης ενός σκύλου για να ξεφύγει από τα δόντια μιας λέαινας! (video)

Expand player

Τι πρέπει να περιλαμβάνει:

-Θερμόμετρο

-Αντισηπτικό καθαριστικό πληγής και πετσετάκια

-Ιώδιο

-Αντιβακτηριδιακή αλοιφή πληγής

-Επίδεσμο

-Αποστειρωμένα αντικολλητικά επιθέματα τραύματος

-Τετράγωνες γάζες

-Ψαλίδι επιδέσμου

-Γάντια από λάτεξ

-Αποστειρωμένο διάλυμα για τα μάτια

-Ψαλίδι νυχιών

Καλό θα είναι το κουτί αυτό να το έχουμε πάντα μαζί μας, από το σπίτι, τη βόλτα μέχρι το ταξίδι που θα πάμε. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να έχουμε ένα για το αυτοκίνητο και ένα για το σπίτι.

Τι να προσέξετε στην φροντίδα του σκύλου σας για το καλοκαίρι!

Κάθε καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα έντομα κάνουν..."πάρτι". Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά και τους καλύτερους φίλους μας, τους σκύλους και πρέπει να τους προστατεύσουμε γιατί πολλές φορές αυτά τα έντομα μπορεί να είναι φορείς ασθενειών.

Αυτό γίνεται με παρασιτοκτόνα όπως τις αμπούλες, το σπρέι και το κολάρο.

Τι πρέπει να προσέχουμε όμως σε αυτή την φροντίδα;

- Όταν εφαρμόζουμε αγωγή με spot-on ή σπρέι, δεν πρέπει να κάνουμε μπάνιο στο κατοικίδιό μας 2 – 3 ημέρες πριν και μετά την εφαρμογή, επειδή η δραστική ουσία χρησιμοποιεί τη λιπαρότητα του δέρματος για να δράσει και να καλύψει όλη την επιφάνεια του σώματός του.

-Η ένσταξη του spot-on θα πρέπει να γίνεται ακριβώς στο δέρμα (και όχι στις τρίχες), σε 2 – 3 σημεία κατά μήκος της ράχης, ανάμεσα στις ωμοπλάτες και στη βάση της ουράς. Ιδανικά, προετοιμάζουμε τα σημεία που θα εφαρμόσουμε τις σταγόνες κουρεύοντας μια μικρή περιοχή λίγων εκατοστών.

-Δεν διστάζουμε να επικοινωνήσουμε με τον κτηνίατρο προκειμένου να διαλέξουμε το κατάλληλο spot-on, ανάλογα με το είδος και το σωματικό βάρος του ζώου.

-Σε νεαρά σκυλάκια προτιμάμε να χρησιμοποιούμε σπρέι. Φροντίζουμε να βρέξουμε πολύ καλά όλο το σώμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

-Κατά την εφαρμογή πρέπει να παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις (γάντια, αεριζόμενος χώρος κ.λπ.). Τα παιδιά καλό είναι να έρχονται σε επαφή με το σκυλάκι λίγες ώρες μετά, όταν θα έχει απορροφηθεί και στεγνώσει το φάρμακο.

-Το αντιπαρασιτικό περιλαίμιο πρέπει να είναι σε καλή επαφή με το τρίχωμα του ζώου, ώστε η δραστική ουσία να διαχέεται σε όλο το σώμα του. Επίσης πρέπει να το αφαιρούμε όταν θέλουμε να πλύνουμε το ζωάκι μας, ώστε αυτό να μην αποδυναμώνεται.

-Ορισμένα αντιπαρασιτικά προϊόντα για το σκύλο έχουν και απωθητική δράση για τις σκνίπες, και έτσι βοηθούν στην πρόληψη της λεϊσμανίωσης.

-Η θεραπεία μιας εξωπαρασίτωσης δεν είναι πάντα η ίδια με την πρόληψή της. Ανάλογα με το πρόβλημα, ο κτηνίατρος θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να ταυτοποιήσει το παράσιτο και να επιλέξει το σκεύασμα και τη συχνότητα με την οποία πρέπει να το εφαρμόσουμε στο ζωάκι μας.

-Οι αντιπαρασιτικές αγωγές για τα εξωπαράσιτα πρέπει να γίνονται κάθε 1 – 1,5 μήνα, ανάλογα με το σκεύασμα, και πρέπει επίσης να πραγματοποιούνται ακόμα και όταν το σκυλάκι μας ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Ο λόγος είναι ότι κάποια από τα παράσιτα αυτά μπορούμε να τα μεταφέρουμε εμείς στο χώρο που ζούμε, με τα ρούχα και τα παπούτσια μας.

-Αν βρούμε τσιμπούρι πάνω στο σκυλάκι μας, πρέπει να ενημερώσουμε τον κτηνίατρό μας, ώστε να μας εξηγήσει πώς θα το αφαιρέσουμε αλλά και για να προγραμματίσουμε μια ορολογική εξέταση για την ερλιχίωση λίγο καιρό αργότερα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο Δήμος Αθηναίων μεριμνεί για τα αδέσποτα λόγω καύσωνα!

Σκυλίτσα με κατάθλιψη κάθεται μόνη σε καταφύγιο για 2 χρόνια. Ξαφνικά μυρίζει κάτι γνωστό! (Video)

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr.