Αυγό: Μια φυσική «υπερτροφή» - Τα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό!

Το αυγό, μιας πλήρης διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες, αποτελεί μια φυσική «υπερτροφή» και είναι πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά.

Expand player

Ειδικά για τις μικρές ηλικίες, βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι, καθώς είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου!

Σύμφωνα με την Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Επίσης, περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε και αποτελούν φυσική πηγή βιταμίνης D.

Ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους, η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό και η διατροφική αξία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλατος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σοκ για την Ελένη Μενεγάκη: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στην τηλεθέαση! Δεν φαντάζεστε τι νούμερα σημείωσε

Η αναγνώριση αυτού του πολυδιάστατου, αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη ζωή μας, είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, που γιορτάζεται κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου.