"Έζησες όπως ήθελες...": Συγκινεί η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της εγγονής του Ζάχου Χατζηφωτίου

Το αντίο στον παππού της

Θλίψη στην κοσμική Αθήνα έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Ζάχος Χατζηφωτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Expand player

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, από το οποίο όμως είχε πάρει εξιτήριο. Όλο αυτό το διάστημα, συγγενείς και φίλοι βρίσκονταν στο πλευρό του δημοσιογράφου και συγγραφέα, ευχόμενοι να ξεπεράσει τη νέα περιπέτεια για την υγεία του.

Μετά την είδηση του θανάτου του, πολλοί φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς έσπευσαν να αποχαιρετήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τον Ζάχο Χατζηφωτίου, μέσα από τα social media.

Ανάμεσα σε αυτούς και η αγαπημένη του εγγονή, Δωροθέα Πασχαλίδου, κόρη της Ματίνας Χατζηφωτίου που απέκτησε ο Ζάχος Χατζηφωτίου από τον δεύτερο γάμο του με την Δανάη Κύρου- Σωσσίδη, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον πολυαγαπημένο της παππού και τη συνόδευσε γράφοντας: «Έζησες όπως ήθελες. Αντίο».

Ζάχος Χατζηφωτίου: Αυτοί ήταν οι 5 γάμοι του «μπον βιβέρ»

Σε ηλικία 99 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ο οποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο ΝΙΜΤΣ. Τραγική ειρώνεια είναι πως ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος είχε γενέθλεια μόλις δύο μέρες νωρίτερα από το θάνατό του.

Η πολυτάραχη προσωπική του ζωή

Ο Χατζηφωτίου παντρεύτηκε συνολικά, πέντε φορές.

Ο πρώτος του γάμος ήταν με μια Γαλλίδα, κόρη στρατηγού με την οποία χώρισε όταν ο πατέρας της είπε στον Χατζηφωτίου να τον βάλει στο Γαλλικό στρατό. Αφού ξεμπέρδεψε με το διαζύγιό του, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη Δανάη Σωσσίδη, γόνο της οικογένειας Κύρου, της εφημερίδας «Εστίας», με την οποία έφεραν στον κόσμο την κόρη τους Μανίτα.

Ο επόμενος γάμος ήταν πάλι στο Παρίσι με μια Γαλλίδα, την Ιρέν, η οποία δούλευε στον Ντιόρ. Το τέταρτο στεφάνι του Χατζηφωτίου ήταν με την Τζένη Καρέζη σε ένα γάμο όπου οι καλεσμένοι ήταν 500 και οι απρόσκλητοι 5.000.

Η ίδια είχε περιγράψει τη γνωριμία τους, σε συνέντευξή της, αμέσως μετά τον γάμο. «Μου τον σύστησαν σε ένα ελληνικό σπίτι. «Χαίρω πολύ» είπαμε αμφότεροι. Ξανασυναντηθήκαμε λίγο μετά, την πρωτοχρονιά, εδώ στην Αθήνα, που ο Ζάχος ήρθε για διακοπές. Ξαναχαρήκαμε πολύ. Και ένα μήνα αργότερα, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη».

Ενώ τον πρώτο καιρό ο Ζάχος και η Τζένη περνούσαν καλά και κατάφερναν να συνδυάζουν τα ωράρια τους, με το πέρασμα του χρόνου, τα διαφορετικά προγράμματά τους, άρχισαν να τους κουράζουν.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της ναυτιλίας και έπρεπε να βρίσκεται στο γραφείο του από τις εννέα το πρωί, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Αντίθετα, η Καρέζη πήγαινε στο θέατρο γύρω στις 5 το απόγευμα και τελείωνε μετά τα μεσάνυχτα.

Ο σύζυγός της έπρεπε να την περιμένει μέχρι πολύ αργά, αν ήθελε να μοιραστεί χρόνο μαζί της. Σύμφωνα με τον Ζάχο, αυτό το πρόγραμμα, κάποια στιγμή, κούρασε το ζευγάρι και προκάλεσε φθορά στη σχέση.

Μετά από πέντε χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να χωρίσουν, κάτι που έκαναν με διακριτικότητα και χωρίς ακρότητες.

Μετά την Καρέζη, παντρεύτηκε στην Μύκονο την Κατερίνα Παπαδημητρίου, τέως Μις Ελλάς.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζάχος Χατζηφωτίου: Αυτοί ήταν οι 5 γάμοι του «μπον βιβέρ»

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου