Κέικ με κάστανα και γλάσο λευκής σοκολάτας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Λαχταριστό!

Ότι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Ένα κέικ έξω από τα συνηθισμένα, με γλυκιά σοκολάτα, κάστανα και φουντούκια... ένας εκρηκτικά νόστιμος συνδυασμός δηλαδή που δεν θα περάσει απαρατήρητος!

Expand player

Κάντε επίσης σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Υλικά

Για το κέικ

160γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100γρ. ζάχαρη άχνη
50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά
150γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

90γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2-3 κουτ. σούπας φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
40γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομματιασμένη
3 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα
Για το γλάσο
150γρ. σοκολάτα άσπρη
100γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
μαρόν γλασέ
φουντούκια καβουρδισμένα
μαύρο ρούμι για να μουσκέψετε τα μαρόν γλασέ

Διαδικασία

Μουσκεύετε μερικές ώρες τα μαρόν γλασέ στο ρούμι και τα στραγγίζετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα βρασμένα κάστανα, τα φουντούκια και τα 3 μαρόν γλασέ.

Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σε δόσεις το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Σκεπάζετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη γεμίζετε με το μίγμα κατά τα 2/3. Μπήγετε τα κομματάκια σοκολάτας. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ το γλάσο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε την άσπρη σοκολάτα κομματιασμένη. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχετε ένα λείο παχύρευστο μίγμα. Όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να πήξει. 8+1 προτάσεις για να βρεις το δικό σου αγαπημένο κέικ σοκολάτας!

Πριν περιχύσετε το κέικ χτυπάτε ζωηρά το γλάσο με αβγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το λευκό γλάσο, πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μερικά ακόμα καβουρδισμένα φουντούκια και κομματιασμένα μαρόν γλασέ, μουλιασμένα και αυτά στο ρούμι.

Tips
Βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα μπορείτε να βρείτε συσκευασμένα έτοιμα για χρήση στα σούπερ μάρκετ.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βρασμένα κάστανα με στραγγισμένο κάστανο γλυκό του κουταλιού, αρκεί να αφαιρέσετε ζάχαρη από τη λίστα των υλικών.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλάσο της σοκολάτας με 1 ασπράδι αβγού που θα ανακατέψετε με χυμό μισού λεμονιού και 200γρ. ζάχαρη άχνη.

Το κέικ διατηρείται και στην κατάψυξη αγλασάριστο. Πρώτα θα αφήσετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά θα το γλασάρετε.

Κάντε κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα!

Ένα γευστικό και χορταστικό κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα. Απόλαυση χωρίς τύψεις και ενοχές..Δες την συνταγή!

Κάνε τo πιο υγιεινό και γευστικό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα! (Video)

Υλικά

300γρ. βρώμη
200γρ. ζάχαρη καστανή ή 250γρ. μέλι
20γρ. μπέικιν πάουντερ
5γρ. Sweet Twist ή κανέλα
100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
100γρ. cranberries
100γρ. σταφίδες μαύρες
100γρ. καρύδια σπασμένα
1 πρέζα αλάτι
150ml γάλα
3 αβγά + 2 ασπράδια
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, χτυπάτε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη ή το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τα αποξηραμένα σύκα, τα μισά cranberries, τις μισές σταφίδες, τα καρύδια και το αλάτι.

Στο μούλτι, ρίχνετε το γάλα και τα υπόλοιπα cranberires και τις υπόλοιπες σταφίδες και τα χτυπάτε καλά, μέχρι το γάλα αρχίσει να αλλάζει ελαφρώς χρώμα για 20 – 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το γάλα από το μούλτι, όλα τα αβγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε σταδιακά το υγρό μίγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αβγοδάρτη ή μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Αφήνετε το μίγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο. Αν το μίγμα βγει πολύ σφιχτό προσθέτετε λίγο ακόμα γάλα, πολύ λίγο τη φορά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με ελαιόλαδο, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα του κέικ. Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι τη στιγμή που αν βάλετε ένα μαχαίρι στη μέση η λάμα του θα βγαίνει καθαρή. Αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φτιάξτε σοκολατένιο κέικ με νιφάδες βρώμης!

Αν είσαι κεϊκάς και λατρεύεις τη σοκολάτα αυτή η συνταγή κέικ είναι για σένα! Έχει νιφάδες βρώμης, φουντούκια, σοκολάτα και φρέσκα κεράσια! Έτσι μπορείς να το απολαυσεις άνευ τύψεων!

Δείτε επίσης πώς να κάνετε Μοναδικό νηστίσιμο κέικ με κολοκύθα!

Και επειδή είναι τόσο σούπερ τέλειο το τρως λίγο λίγο για να μην τελειώσει γρήγορα. Αν βέβαια τα καταφέρεις να είσαι εγκρατής!

Υλικά

Για το κέικ

75 γρ. νιφάδες βρώμης

110 γρ. βούτυρο αγελαδινό

300 γρ. φρέσκο γάλα

250 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

2 αυγά

1/2 κουταλάκι κανέλα

170 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 κουταλάκι σόδα

1/2 κουταλάκι baking powder

4 κ.σ. 100% κακάο

Για τη γέμιση

80 γρ. τριμμένα φουντούκια

60 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. φρέσκο γάλα

90 γρ. βούτυρο αγελαδινό

125 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

Για το γλάσο

125 γρ. κουβερτούρα

75 γρ. φρέσκο γάλα

45 γρ. βούτυρο αγελαδινό

80 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

Φρέσκα φρούτα όπως κεράσια ή φράουλες και μερικά ολόκληρα φουντούκια για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

Βήμα 1ο:Ετοιμάζουμε το κέικ. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ρίχνουμε τη βρώμη να μουλιάσει. Τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ώστε να φουσκώσει η βρώμη καλά και να μην είναι σκληρή. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα το baking powder και τη σόδα κοσκινίζοντάς τα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, το βούτυρο και τη βρώμη. Βουτυρώνουμε ένα μικρό σκεύος (περίπου 20Χ20 cm) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα για το κέικ. Όσο πιο μικρό είναι το σκεύος τόσο πιο ψηλό θα βγει το κέικ. Ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά αναλόγως το φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Βήμα 2ο:Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το φουντούκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. (Αν βιάζεστε, όπως εγώ στο βίντεο, βάλτε το στο ψυγείο.)

Βήμα 3ο:Ετοιμάζουμε το γλάσο. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την γέμιση. Απλώς δεν προσθέτουμε φουντούκια.

Βήμα 4ο:Και τώρα στήνουμε!!!!! Κόβουμε το κέικ οριζοντίως στη μέση. Τοποθετούμε τη βάση του σε πιατέλα που έχουμε εφαρμόσει 4 τεμ. λαδόκολλας. (Δείτε το βίντεο!) Απλώνουμε τη γέμιση.

Τοποθετούμε αποπάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ. Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας και στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού. Στην κορυφή του κέικ τοποθετούμε μερικά κεράσια και ολόκληρα φουντούκια. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Αν δείτε ότι το κέικ παραφουσκώνει και αρχίζει να ξεχειλίζει στην κορυφή σαν ηφαίστειο, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία του φούρνου σας. Για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην μείνει άψητο στην κορυφή σκεπάστε με αλουμινόχαρτο τα σημεία που έχουν πάρει χρώμα και αφήστε ακάλυπτο το κέντρο του κέικ.

Δείτε πως θα το πετύχετε αυτό, στο σχετικό κολπάκι που δείχνω στο βίντεο της συνταγής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κέικ βρώμης με καρότο και σπόρους chia! (Video)

Εύκολο και υγιεινό πρωινό με μπανάνες και βρώμη!

Συνταγή για το μαγικό κέϊκ που χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr