Φτιάξτε τέλειες βάφλες μόνοι σας!

Δοκιμάστε την συνταγή!

Έχετε όρεξη για γλυκό και θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας;! Διαβάστε την συνταγή για τέλειες βάφλες που μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας στο σπίτι!

Expand player

Διαβάστε ακόμα: Υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! - Μία φανταστική συνταγή!

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.

Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανή σε λιγότερο απο ένα λεπτό!

Τέλεια συνταγή με χοιρινό λεμονάτο με πατάτες!

Μην αγωνιάτε τι θα μαγειρέψετε αύριο! Σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή με χοιρινό λεμονάτο με πατάτες! Διαβάστε τι χρειάζεται για αυτήν την συνταγή! Έχετε δοκιμάσει όμως και το χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια!

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 λεμόνια (χυμός)
1 κούπα λευκό κρασί
6-7 πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
Νερό χλιαρό
1 φύλλο δάφνης
1/4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, όταν κάψει ρίχνουμε το χοιρινό και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε πάνω σε μία πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ξαναρίχνουμε το κρέας μέσα και τα ανακατεύουμε ξύνοντας λίγο τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσει το κρεμμύδι που τσιγαρίστηκε. Το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί πάλι το κρέας και κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει μόνο με το λάδι του. Ρίχνουμε χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να σκεπάζει το κρέας και τις πατάτες). Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το μπαχάρι, τη δάφνη και το χυμό λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 45'-55' ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας. Θα πρέπει να μείνει με λίγη σάλτσα.

Α σας ανοίξαμε την όρεξη και θέλετε κάτι γλυκό δείτε πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανή σε λιγότερο απο ένα λεπτό!

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδο. Στη χύτρα βράζει σε 20'-25'. Αν θέλουμε πιο δεμένη τη σάλτσα μας, όταν είναι έτοιμο το φαγητό διαλύουμε 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ σε 1 φλ.τσ. κρύο νερό και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη σάλτσα (όχι το κρέας και τις πατάτες), τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα μας. Κατόπιν σερβίρουμε το φαγητό και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δείτε ακόμα και μια συνταγή που σας προτείνουμε χοιρινό με σέλινο φρικασέ!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr.