Η πιο νόστιμη συνταγή για παϊδάκια αρνίσια με αρωματική μαρινάδα

Τα παϊδάκια μας αρέσουν πολύ, είτε πρόκειται για τα ελαφριά παϊδάκια κοτόπουλου είτε για τα πιο “μερακλίδικα” αρνίσια.

Expand player

Για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, είναι απαραίτητο να τα μαρινάρετε καλά και με υπομονή σε μια αρωματική μαρινάδα.

Υλικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως υπάρχει μαγαζί που σερβίρει το φαγητό του σε πιατάκια... ροζ φλαμίνγκο!

2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα

2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 γαρίφαλα
4 κεδρόκοκκους
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Ρίχνετε μέσα στην μαρινάδα τα παϊδάκια αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστούν καλά.

Ψήνετε τα παϊδάκια στο φούρνο ή στα κάρβουνα, αλείφοντας τα τακτικά με τη μαρινάδα τους.