Nanninella: Ένας Ναπολετάνος ... σαν στο σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή!

Αν δε σου το πουν δε θα το ανακαλύψεις εύκολα, όμως θα σε ανταμείψει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικές γεύσεις του! Ο λόγος για την αυθεντική ναπολετάνικη trattoria Nanninella στην οδό Πελοποννήσου στην Αγία Παρασκευή. Ο Μarcello, o ιδιοκτήτης και chef αποτελείο χαρακτηριστικό παράδειγμα Ιταλού. Γοητευτικός, θορυβώδης, γελαστός με αυτό το σπαστό accent στα ελληνικά που μοιάζει βγαλμένο από ταινία!

Expand player

Μισά ιταλικά, μισά ελληνικά μας υποδέχεται στο ζεστό εσωτερικό χώρο. Καρό τραπεζομάντιλα σε γήινα χρώματα, χαμηλός φωτισμός, κάδρα ασπρόμαυρα στον τοίχο με διάσημους Ιταλούς που έγραψαν ιστορία και μουσική στο φόντο να συνοδεύει τη μυρωδιά από το φρεσκοτσιγαρισμένο σκόρδο... "A casa d'Irene si canta si ride..."

Κατάλογος μικρός, απλός και τόσο ιταλικός. Τα υλικά γνωστά, οι συνδυασμοί μαγικοί... Παρμεζάνα, ρόκα, ντοματίνια, παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και προσούτο. Το antipasto misto €8 (ήτοι μια πιατέλα με ορεκτικά ανάμεικτα) ήρθε μυρωδάτο με παντσέτα σε κυβάκια που άφηνε απίστευτη γεύση στο τελείωμα, μπρουσκέτα με μελιτζάνα και σκορδάκι, προσούτο crudo, μοτσαρέλα, ελιές και κολοκυθάκια σε φέτες στο φούρνο. Delicioso...! Το καθένα από αυτά μπορείς να το πάρεις και ξεχωριστά, μιας και υπάρχει μεγάλη ευελιξία στον κατάλογο και αυτό είναι ιδέα του Marcello για να ικανοποιεί κάθε πελάτη - amico του μαγαζιού. «Αν τέλει μοτσαρέλα, πάρει μόνο μοτσαρέλα, αν τέλει μπρουσκέτα το ίντιο» λέει με το ζεστό και ταυτόχρονα πονηρό χαμόγελο και ξαναγεμίζει τα ποτήρια μας με μυρωδάτο ξηρό λευκό κρασί.

Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με γνήσια ναπολετάνικη πίτσα με λεπτή ζύμη που μπορείς να επιλέξεις σε όποια εκδοχή θέλεις (υπάρχει με αλλαντικά, αντζούγιες, βασιλικό και ντομάτα αλλά και θαλασσινά) , με ασύλληπτη pasta με φρέσκα όστρακα σε ποσότητα που επαρκεί για 2 άτομα (στα €16) και φυσικά al dente βρασμένα! Υπάρχουν επίσης risotto χυλωμένα και πασπαλισμένα με τριμμένη reggiano αλλά και χοντροκομμένο πιπέρι.

Ο καλύτερος επίλογος φυσικά δε θα μπορούσε παρά να έχει γλυκιά γεύση ! Ο Marcello μας κέρασε το πιο μυρωδάτο tiramisou, πανακότα λαστιχωτή με σιρόπι φρέσκιας φράουλας και brownies με αμαρτωλή σοκολάτα! Θα ξαναπάμε, όχι μόνο για τις ιταλικές μας γαστριμαργικές ανησυχίες, ούτε για τις πολύ καλές τιμές που με το ζόρι έφτασαν τα 20 το άτομο με μπουκάλι κρασί! Αυτό που μας κέρδισε ήταν η φιλική ατμόσφαιρα και η γνήσια ιταλική φιλοξενία! Ci vediamo Marcello presto!

Info

Πελοποννήσου 13, Αγία Παρασκευή

Τηλ. 210 6005622

Ώρες: Ανοιχτά καθημερινά (εκτός Δευτέρας) έως τη 01:00. Κυριακή βράδυ κλειστά.

Μέση τιμή κατ' άτομο: 32 €

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΔΩ

TAGS