Για να καταλάβω, θα προσεύχονται στον Αλλάχ μπροστά από τον Ιησού και την Παναγία;

Υπάρχει Ορθόδοξος Έλληνας που θα πήγαινε να προσευχηθεί σε εκκλησία ενώ πριν ήταν τζαμί;

Τα λόγια είναι περιττά, η οργή ξεχειλίζει! Όσο και να θέλεις να κρυφτείς, όσο και να μην θέλεις να πάρεις θέση πρόκειται για μαχαιριά στην καρδιά κάθε Έλληνα! Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο χτύπημα κατά του Χριστιανισμού και της Ελλάδος, όσο και αν οι ιστορικοί τα παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά! Τουλάχιστον στα μάτια του μέσου Έλληνα έτσι είναι, έτσι το βλέπει και έτσι θα το βλέπει!

Expand player

Η Αγία Σοφιά μετατρέπεται σε τζαμί! Μια κίνηση του δικτάτορα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς την Δύση και όχι αποκλειστικά προς την Ελλάδα! Ιστορικός δεν ήμουν ποτέ και ούτε έχω σκοπό να γίνω. Όμως όπως κάθε Έλληνα έτσι και εμένα με πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση για την δικτατορία ενός εγκληματία! Οι Τούρκοι και κυρίως ο Ερντογάν ξεφτιλίζουν για ακόμα μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και δείχνουν ασέβεια και προκλητικότητα απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα από πλευράς ΕΕ.

Χωρίς αμφιβολία η απόφαση αυτή της Τουρκίας προκαλεί την χώρα μας διότι δεν είναι θέμα απλά μιας στρατιωτικής επιχείρησης, όπως σε Έβρο και Αιγαίο, αλλά πρόκειται για χτύπημα στον πολιτισμό μας, στον Χριστιανισμό για όλους εμας τους Έλληνας είναι χτύπημα στην καρδιά.

Μάλιστα, για όσους δεν γνωρίζουν, η Αγία Σοφιά της Κωνσταντινούπολης πρόκειται για την 4η Αγία Σοφιά που οι Τούρκοι μετατρέπουν σε τζαμί, μετά την Αγία Σοφία στη Νίκαια, σημερινό Ιζνίκ, την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας και την Αγία Σοφία της Βιζύη στην Ανατολική Θράκη! Και απορώ εγώ "γουστάρετε να προσκυνάτε τον Θεό που πιστεύετε μπροστά από εικόνες του Ιησού και της Παναγίας;" Υπάρχει Ορθόδοξος Έλληνας που θα πήγαινε να προσευχηθεί στους Αγίους της Ορθοδοξίας σε κάποιο χώρο λατρείας που θα είχε μετατραπεί σε εκκλησία ενώ πριν ήταν τζαμί;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην Αγία Σοφιά θα τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός ώστε την ώρα που προσεύχονται στον Θεό τους οι Τούρκοι να μην φαίνονται οι εικόνες του Ιησού Χρηστού και της Παναγίας! Τα σχόλια δικά σας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έκτακτη παρέμβαση Μητσοτάκη για την Αγία Σοφιά

Πρόκληση Ερντογάν: Δικαίωμα της Άλωσης η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί