Ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές και στην Αθήνα

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αθήνα, οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση κλινών νοσηλείας ασθενών με Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που παρουσιαστεί «τσουνάμι» κρουσμάτων το επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, άρχισε και η εφαρμογή του μοντέλου Θεσσαλονίκης, με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για τη μεταφορά ασθενών με άλλα νοσήματα από δημόσια νοσοκομεία, ώστε να εκκενωθούν κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.
Ήδη έχουν αρχίσει οι διαβουλεύσεις με μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο για τον αριθμό κλινών που ζητείται να παραχωρηθούν, ενώ αναμένεται να γίνουν αντίστοιχες συζητήσεις και με άλλα κέντρα.
Όπως είναι γνωστό η «επίταξη» ιδιωτικών κλινικών ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη με βάση τις τιμές του ΕΟΠΥΥ και χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών, ενώ έχουν λυθεί και τα ζητήματα που αφορούν ιατρικές πράξεις γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές για την περίθαλψη των ασθενών που μεταφέρονται από τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Επίσης το “καμπανάκι” κρούει ο πρωθυπουργός για τις επόμενες 10 ημέρες, τις οποίες χαρακτηρίζει κρίσιμες.
Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων – 26 νέοι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό όπου ανακοινώθηκαν ότι εικοσιέξι συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό κατέληξαν νεκροί από τον ιό σήμερα Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου. Επίσης στην εντατική βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος λόγω κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα κατέληξαν:
- Ένας 80χρονος, μια 75χρονη, μια 82χρονη και δύο ασθενείς 87 και 86 ετών που νοσηλεύονταν σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ,
- 11 ακόμα ασθενείς σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
- Ένας 44χρονος στο Τζάνειο
- Δύο θάνατοι δηλώθηκαν από στη Λάρισα
- Ένας θάνατος ασθενούς στην Αλεξανδρούπολη
- Μία 94χρονη και ένας 84χρονος κατέληξαν στο Κιλκίς
- Τέσσερις ακόμη συμπολίτες μας στην Αττική, σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία.
Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»: Δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ
Mε αφορμή δημοσιεύματα για δύο ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ, επισημαίνονται τα εξής:
·Άνδρας 44 ετών, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο. Δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό, το τεστ PCR του είναι αρνητικό!
·Άνδρας 66 ετών, με θετική PCR επιδεινώθηκε σήμερα τα πρωί, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε άμεσα στη ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
·Άνδρας 43 ετών, θετικός στον κορωνοϊό, με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, διασωληνώθηκε σήμερα το πρωί. Γίνεται από τους ιατρούς του Νοσοκομείου εκτίμηση της κλινικής του κατάστασης, προκειμένου να διακομιστεί με ασφάλεια σε ΜΕΘ-COVID Νοσοκομείου της Αττικής.
·Περιστατικό με άνδρα 33 ετών διασωληνωμένο σε απλή κλίνη του Νοσοκομείου, δεν υπάρχει…
0 ΣΧΟΛΙΑ