ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες-σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Μετατράπηκε» σε Ιταλία – Κέντρο νοσηλείας κορωνοϊού το Βελλίδειο (Video)

Εικόνες-σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Μετατράπηκε» σε Ιταλία – Κέντρο νοσηλείας κορωνοϊού το Βελλίδειο (Video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τα κρούσματα κορωνοϊού και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ να αυξάνονται ραγδαία και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως η πόλη δεν απέχει πολύ από το να θυμίσει το Μπέργκαμο της Ιταλίας, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την Άνοιξη. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η Θεσσαλονίκη είχε 777 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, με lockdown, έχουν τεθεί σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, περιέγραψε με έντονο τρόπο το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: “Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία”, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

“Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε. Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε” είπε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά πως “”Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν , ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία με τον κορωνοϊό”.

Σκέψεις να διαμορφωθεί το Βελλίδειο σε χώρο νοσηλείας

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σχέδια να διαμορφωθεί σε χώρο νοσηλείας κορωνοϊού το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, αν χρειαστεί υποστήριξη το σύστημα. Όπως αναφέρθηκε θα λειτουργεί υποστηρικτικά, δεν θα γίνει άμεσα, ωστόσο είναι στις εφεδρείες για να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συνεδριακό κέντρο μπορεί να μετατραπεί σε χώρο, όπου θα μπουν κρεβάτια, αναπνευστήρες, χωρίσματα και ό,τι άλλο χρειάζεται, ώστε να φιλοξενήσει ασθενείς με ήπια συμπτώματα και δεν αφορούν χώρους ΜΕΘ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου