ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΙΝΕΜΑ

Η “Ζωή της Αντέλ” ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών 2013!!! (VIDEO)

Η “Ζωή της Αντέλ” ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών 2013!!! (VIDEO)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στη ταινία «Ζωή της Aντέλ» του Αμπτελατίφ Κεσίς στην οποία πρωταγωνιστεί η Αντέλ Εξαρχόπουλος απενεμήθη ο Χρυσός Φοίνικας στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, που ολοκληρώθηκε απόψε το βράδυ, με κεντρικό παρουσιαστή τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Οι αδελφοί Κοέν κέρδισαν το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Inside Llewyn Davis».

Ο Μεξικανός Αμάτ Εσκαλάντε κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας για το «Heli».

Ο Ιάπωνας Χιροκάζου Κόρε Εντα κέρδισε το βραβείο της Επιτροπής για την ταινία  «Like Father Like Son».

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία για τον 76χρονο Αμερικανό Μπρους Ντερν για τον ρόλο του στην ταινία «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν.

Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Μπρους Ντερν ο οποίος απουσίαζε.

Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Γαλλίδα Μπερενίς Μπεζό για τον ρόλο της στην ταινία «Le Passé» του Ασγκάρ Φαραντί.

Το καλύτερο σενάριο απονεμήθηκε στον Κινέζο Ζία Ζανγκέ για το «A Touch of Sin».

Τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους κέρδισε το «Safe» του Νοτιοκορεάτη Μουν Μπιουν-γκον, ενώ το βραβείο Χρυσής Κάμερας κέρδισε το «Ilo Ilo» του Αντονι Τσέν.

Δείτε τις απονομές και συνεντεύξεις από τους νικητές του φεστιβάλ Καννών 2013.

Διαβάστε λεπτομέρειες για την ταινία που κέρδισε στο φεστιβάλ.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου