Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα αριστουργήματα του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας σε μια ενιαία παράσταση!

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας, υποδέχεται τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου BLACK THEATRE JIRI SRNEC και την δική του «Ανθολογία».
Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec. Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον «Πήτερ Πάν» και άλλων διάσημων έργων του Jiri Srec όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Φυλακισμένος», «Θαλασσινά» … θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
Στα 53 χρόνια της ιστορίας του, το BLACK THEATRE JIRI SRNEC, το πρώτο Μαύρο Θέατρο του κόσμου, έχει κατακτήσει πέντε εκατομμύρια (5.000.000) θεατές κι έχει συμμετάσχει σε 87 διεθνή θεατρικά φεστιβάλ σε 68 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνδυάζοντας μοναδικά τις παραδοσιακές και σύγχρονες θεατρικές τεχνικές του “μαύρου θεάτρου”, με το σύγχρονο χορό, την ατμοσφαιρική μουσική και την παντομίμα, εξιστορεί πολύπλοκες, ιστορίες, σκορπίζοντας απλόχερα δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς σε μικρούς και μεγάλους.
Η καταγωγή του Μαύρου Θεάτρου εντοπίζεται στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας και στην τεχνική του «μαύρου δωματίου» ή μαύρου κουτιού, που είχε αναπτυχθεί εκεί όπου σε μια μικροσκοπική σκηνή επενδυμένη με ύφασμα, αθέατοι μαριονετίστες ντυμένοι στα μαύρα κινούνταν σαν αντικείμενα που φωτίζονταν από κεριά. Η τεχνική αυτή εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και το 1961 ο Jiri Srnec ίδρυσε το «Μαύρο Θέατρο της Πράγας» για το οποίο του απονεμήθηκε από την Τσέχικη Δημοκρατία, το ανώτατο τιμητικό μετάλλιο για την προσφορά του στις τέχνες και τον πολιτισμό. Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας, με την καθοδήγηση κι έμπνευση του Jiri Srnec, εξελίσσει την εποχή του βωβού κινηματογράφου – με τους αξιοθαύμαστους Χοντρό και Λιγνό, Τσάρλυ Τσάπιν, Μπάστερ Κήτον – γοητεύει, συγκινεί και χαρίζει απλόχερα στιγμές αυθεντικού γέλιου και ξεγνοιασιάς.
Ζήστε από κοντά την πανδαισία χρωμάτων ήχων και συναισθημάτων της ρομαντικής ποίησης του βραβευμένου σκηνοθέτη Jiri Srec με ένα έργο, ανθολογία από τα καλύτερα έργα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου.
Ιnfo
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Ταμείο 2104143310 – 320
ώρες ταμείου: Καθημερινά 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή 1.00 μ.μ. – 8 μ.μ.Πρόγραμμα Παραστάσεων
ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 1Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 3Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 17:00
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 11:00 14:00
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 14:00 17:00
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 17:00 20:00
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 17:00
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 11:00 14:00 17:00
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 14:00 17:00
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 11:00 14:00
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 14:00 17:00
Τιμές Εισιτηρίων 20, 21, 25, 26, 27 & 28 Δεκεμβρίου : 30,25,20,15
Τιμές Εισιτηρίων 19, 22 & 23Δεκεμβρίου : 25,20,15,10
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
0 ΣΧΟΛΙΑ