ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας – Νοσοκομείο Λαμίας: “Προχωρήσαμε σε σταδιακή σίτιση του κατόπιν επιθυμίας του”

Δημήτρης Κουφοντίνας – Νοσοκομείο Λαμίας: “Προχωρήσαμε σε σταδιακή σίτιση του κατόπιν επιθυμίας του”
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένα τέλος δόθηκε στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με το νοσοκομείο Λαμίας όπου προχώρησε σε σταδιακή σίτιση του.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε μία επίσκεψη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να σταματήσει την απεργία πείνας.

Δημήτρη Κουφοντίνας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

Ανακοίνωση για τη διακοπή της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με αυτή, ξεκίνησε η σίτισή του καταδικασμένο ως μέλους της 17Ν, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σοβαρή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ»

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο “κόκκινο” η κατάσταση της υγείας του – Η ανακοίνωση των γιατρών του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζει την απεργία πείνας του ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών του.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ανέφερε ότι δεν πρόκειται να λυγίσει και θα συνεχίσει την απεργία πείνας τους μέχρι να περάσει αυτό που θέλει.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η κατάσταση της υγείας του

«Οριακή» χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα οι γιατροί της επιλογής του, που σε ανακοίνωσή της αναφέρονται επιγραμματικά στις διαταραχές που εμφανίζει πλέον ο απεργός πείνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 65η ημέρα απεργίας πείνας και δέχτηκε την τοποθέτησε ορού ενυδάτωσης μετά από την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.

«Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου» τονίζει η ίδια ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι Ζδούκος Θεόδωρος και Ντουζέπη Αικατερίνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“O απεργός πείνας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ διανύει σήμερα την 65η ημέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση είναι οριακή όπως την περιγράφουν οι γιατροί της ΜΕΘ. Νοσηλεύεται για 25η μέρα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας , με πλήρη αποχή από σίτιση από τις 8-1-2021, και έχοντας αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, από τις 11-2, οπότε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης. Την 22-2 διέκοψε αυτοβούλως τον ορό ενυδάτωσης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογκαιμικής αιτιολογίας οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, ως εκ της πλήρους αποχής από υγρά.

Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

Οι διαταραχές του απεργού αναλυτικότερα περιγράφονται σήμερα, ως ακολούθως:

  • Μεγάλη απώλεια βάρους με μεγάλη μυϊκή αδυναμία και ατροφία μεγάλων μυϊκών ομάδων (σαρκοπενία) με αδυναμία στήριξης κορμού και ορθοστάτισης.
  • Διαταραχές αισθητικότητας, τενοντίων αντανακλαστικών, ζάλη, ίλιγγος. Πιθανές μόνιμες βλάβες σε κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα.
  • Διαταραχές βλεννογόνων (ουλίτιδα, στοματίτιδα).
  • Διαταραχές αιμοποίησης – πανκυτταροπενία με κίνδυνο λοιμώξεων και αιμορραγιών.
  • Διαταραχές γαστρεντερικού με επεισόδια εμέτων (ενίοτε καφεοειδών) και κίνδυνο αυτόματων βακτηριαιμιών από βακτηριακή αλλόθεση.
  • Ελεγχόμενη (μετά ιατρική παρέμβαση) υπογκαιμική οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
  • Μεταβολικές διαταραχές οφειλόμενες σε κέτωση, επί του παρόντος μερικώς αντιρροπούμενες.
  • Κίνδυνος θανατηφόρου καρδιακής αρρυθμίας, πολλαπλής αιτιολογίας.
  • Διαταραχές λευκωμάτων (υποθρεψία).
  • Πολλαπλές διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο εξαιτίας χρόνιας αποστέρησης θρεπτικών συστατικών και απαραίτητων για το μεταβολισμό ουσιών.
  • Ανοσοκαταστολή συνεπεία της παρατεταμένης αποχής από σίτιση (υποθρεψία, λευκοπενία) και δυνητικός κίνδυνος θανατηφόρων λοιμώξεων και δη νοσοκομειακών.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου δηλώνει σταθερά ότι θα σεβαστεί την ιατρική δεοντολογία, όσον αφορά την δηλωμένη βούληση του απεργού, όμως, επισημαίνει ότι, ακόμη και αν ο απεργός αποφασίσει να αποδεχθεί τις υπηρεσίες του, η προσπάθεια επαναφοράς του, λόγω του οριακού σημείου στο οποίο έχει περιέλθει αποτελεί μία διαδικασία μακρά και επίπονη και εμπεριέχει κίνδυνο πληθώρας διαταραχών («σύνδρομο επανασίτισης»).

Ως εκ τούτου, ακόμη και αν υπάρξει άμεση διακοπή της απεργίας πείνας, θα χρειαστεί ικανός χρόνος ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κίνδυνος για τη ζωή θα έχει αποφευχθεί, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να προβλεφθεί αν θα έχουν αποτραπεί μόνιμες οργανικές βλάβες.

Αθήνα 13/03/2021″

Οι γιατροί επιλογής του απεργού πείνας Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ Ντουζέπη Αικατερίνη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου