ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δουλειές για να… χάσεις τον ύπνο σου! Ποια επαγγέλματα δεν σου επιτρέπουν να κοιμηθείς όσο χρειάζεται;;;

Δουλειές για να… χάσεις τον ύπνο σου! Ποια επαγγέλματα δεν σου επιτρέπουν να κοιμηθείς όσο χρειάζεται;;;
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του μηχανοδηγού του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Νέα Υόρκη, η έλλειψη ύπνου ήταν η αιτία του δυστυχήματος.

Το θλιβερό είναι ότι την ίδια παραδοχή, δηλαδή ότι οι ανεπαρκείς ώρες ύπνου οδηγούν σε θολή κρίση και μειωμένη αντίληψη, την κάνουν συχνά και οι πιλότοι όπως αποκαλύπτει μια έρευνα που έκανε το National Sleep Foundation (Κι όμως υπάρχει και είναι ίδρυμα στην Αμερική…).

Και δεν είναι οι μόνοι. Πολλοί επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους, δεν κοιμούνται τις απαραίτητες 8 ώρες καθημερινά ώστε να αποδίδουν όπως και όσο πρέπει στην εργασία τους.
Και το να κάνεις λάθος σε έναν αριθμό έχει την σημασία του όμως όπως είδαμε και στην περίπτωση της Νέας Υόρκης, η κόπωση μπορεί να οδηγήσει και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, όταν η δουλειά του …ξενύχτη έχει τέτοιες παραμέτρους όπως το να είναι κανείς υπεύθυνος για δεκάδες ή εκατοντάδες επιβάτες.

Με βάση την έρευνα αυτή οι εργαζόμενοι που πρωτεύουν στην αϋπνία είναι:
1) Οι νοσοκόμες που εργάζονται σε σπίτι
2) Οι δικηγόροι (εννοείται στην Αμερική….)
3) Οι αστυνομικοί
4) Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό
5) Οι οικονομολόγοι (πάλι για την Αμερική μιλάμε)
6) Οι κοινωνικοί λειτουργοί
7) Οι εργαζόμενοι σε τμήματα υποστήριξης ηλεκτρονικών υπολογιστών
8) Οι χρηματιστές
9) Οι Εργάτες
10) Οι Γραμματείς
11) Οι δάσκαλοι
12) Οι πιλότοι

πηγή: news247.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου